Колекция „Здраве чрез хранене“ – Изток-Запад / Изток-Запад Колектив

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.

Колекцията включва три книги, които ще ви покажат, че основата на нашето здраве е храната, която ядем.

Тихите убийци на мозъка

Бестселър на Ню Йорк Таймс разкриващ изненадващата истина за ефекта на пшеницата, въглехидратите и захарта върху мозъка.

Признатия невролог Дейвид Пърлмътър повдига капака на тема, погребвана в медицинската литература прекалено дълго: въглехидратите унищожават мозъка. И не само вредните, но дори здравословните като пълнозърнестата пшеница причиняват деменция, дефицит на внимание, хиперактивност, хронично главоболие, депресия и още много неврологични проблеми.

Д-р Пърлмътър обяснява какво се случва в мозъка при усвояването на големи количества пшеница и захар. В книгата е представен задълбочен поглед върху начини, с които човек може да установи контрол върху своите „умни гени“ чрез специфичен хранителен режим. С революционен 4-седмичен план „Тихите убийци на мозъка” ще ви покаже как да използвате максимално генетичната си потенциал и да постигнете по-дълъг и здравословен живот.

Силните храни за мозъка

Ефикасен план в 3 стъпки за защита на мозъка и усилване на паметта. С рецепти от Кристин Уолтърмайър и Джесика Уайрик.

Може ли закуската или обядът да увредят паметта ни? Не пропускаме ли храни, които биха могли да ни предпазят от болестта на Алцхаймер?

Едва ли е изненада за някого, че храненето и здравето са пряко свързани. Но малцина знаят, че определени храни могат да защитят мозъка ни и да подобрят неговото функциониране. Ето и изненадата: силните храни сериозно намаляват риска от развитие на Алцхаймерова болест. Книгата обобщава най-новите научни изследвания и дава революционна програма, която може да укрепи паметта и да защити здравето на мозъка ни.

В "Силните храни за мозъка", д-р Барнард разкрива с какво можем да се храним без ограничения и какво да избягваме. Той разкрива, че определени упражнения и добавки могат не само да подобрят здравето на мозъка, но и да намалят риска от развитие на болест на Алцхаймер, инсулт и други по-леки здравни проблеми – като липса на енергия, безсъние и лош сън, раздразнителност и липса на концентрация.

Храненето като лечение

Ако Квинтилиан е казал: „Живея не за да ям, а ям, за да живея“, енциклопедистът в областта на здравето от природата Сингха казва: Ям така, че да съм здрав!

„Храненето като лечение“ е за всеки, който разбира първостепенното влияние на храната върху здравето ни.

Ще откриете как да:

  • се храните така, че да няма риск за вашето здраве
  • откриете благотворното влияние на медитацията и аюрведа
  • изпробвате 32 разнообразни диети.

Освен това ще се запознаете с различни, често срещани болести и неразположения и начини за лечението им. Ще научите за лечебното въздействие на видовете храни.

Шиам Сингха е изучавал остеопатия в Лондон, преди да получи квалификация като лекар по акупунктура в Хонконг и Тайван. При завръщането си в Лондон поставя началото на Британската школа по акупунктура. Живял и учил сред монасите в пустинята Гоби, където развива основните си идеи за лечебното хранене.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:320 + 328 + 312
  • Общи:Преводна литература
  • Преводач:Мария Атанасова
  • Националност:Американска
  • Жанрове:Алтернативна медицина, Диети, Здравословно хранене, Кулинария, Природно лечение, билки
  • Тегло:1 kg