Колекция „Северозападен романь“ –

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.

Двата романа на Стоян Николов – Торлака в една колекция

Северозападен романь

Зад така наречения "нецензурен език" на романа се разкриват завладяващ сюжет и колоритни герои. И едно такова чувство за хумор, което само там из ония географски ширини се среща. Ситуациите са не просто забавни – те карат читателя да спира по средата на изречението, за да се смее с глас. Между редовете се четат и къде по-очевидни, къде по-деликатни препратки към настоящата политическа и обществена реалност у нас. А най-пълно е нарисувана картината на Северозапада: красив, беден, цветен, тъжен, пиещ, забравен от управници, неглижиран и все пак забавляващ се напук на всичко.

Има и любовна история, разбира се. Закъде без нея…


Автономията????

Вече добре познатите герои в нови истории. А някои от второстепенните излизат на преден план, за да ги опознаете по-отблизо. Със същата бруталност, с още по-голяма откровеност, с много теми за размисъл, с неустоим хумор и малко повече сарказъм. „Автономията????“ не е „Северозападен романь 2“. Тя е самостоятелна книга, разказваща завладяващи истории. В нея развитие търпят добре познатите герои, но на преден план излизат и второстепенни досега персонажи. Има преплитане на повече сюжетни линии. Има и аналогии с тази България, в която живеем. Понякога метафорите на Торлака оставят горчив вкус в устата и карат читателя да спре, за да осмисли цялостната картина, нарисувана от автора и действителността. Но ги има и забавните моменти, разбира се – неподражаемото абсурдно черно чувство за хумор на писателя не може да бъде сбъркано!

И двете книги са допълнени с речник на думи и изрази, за всеки незапознат със особеностите на северозападния диалект.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:312 + 294
  • Общи:От български автор
  • Вид:Роман
  • Жанрове:Съвременни, Хумористични романи
  • Тегло:1 kg