Колекция „Борис Акунин 1“ – Друга проза / Еднорог Борис Акунин

0
(0)

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.

Куест

Речник на необходимите термини

Куест – (от англ. Quest – търсене; изпълняване на рицарски обет) жанр компютърна игра, в която трябва да се преодолеят редица препятствия и да се разгадае някаква тайна или да се достигне определена цел.
Intro – въвеждащ клип; малък анимационен филм, който е пролог за играта.
Profile – представяне на персонаж.
Tutorial – етап на обучение, позволяващ на играча да свикне с режима на игра.
Level – ниво на играта
Code – код, „жокер“, подсказващ, как да се премине към следващото ниво.
Game over – „Край на играта“, тоест тя е загубена.

Правила на играта

За да преминете към всяко следващо ниво (LEVEL) трябва да изберете един отговор от списъка с контролни въпроси.
Ако отговорът е верен, можете да продължите.
При грешка, изхвърчате от играта (GAME OVER) и трябва да я преминете отново.
Ако не искате да рискувате, може да се възползвате от „жокер“ (CODE). За целта трябва да обърнете книгата обратно и да прочетете в „КОДОВЕТЕ“ главата, съответстваща на даденото ниво.

Ангелина спасява света

По сценарий на Борис Акунин.

Времето е коварна и непредсказуема материя. Гмурнеш ли се в нейните глъбини, не се знае ще изплуваш ли отново…

Ангелина Фандорина е съвсем обикновена и малко самотна ученичка в 6. клас. Докато появилата се в училището ѝ загадъчна млада дама ѝ разкрива невероятна тайна – само тя, обикновеното, доста страхливо и нещастно влюбено момиче, е в състояние да спаси света. Защото неин прадядо е великият детектив Ераст Фандорин, а неговите наследници са единствените, които могат да вдигнат надвисналото над човечеството древно проклятие…
Ангелина се отправя на далечен път – на път през времето, за да се озове в Москва в началото на двадесети век и да изпълни предопределението си. Мечтала за сцената, сега тя ще изиграе най-голямата роля в живота си, ще се лута сред престъпници, ще си спечели страшни врагове, ще срещне най-невероятни съюзници – и една голяма любов.

Приказката продължава…

Сокол и Лястовица

… В главата му бродеха мрачни мисли. Жената е в депресия. Децата са в пубертета. Държавата е в криза. Светът – също. Живее вече половин век, а така и няма професия, с която да изхрани семейството. Толкова години вече играе инфантилни игрички на гърба на жена си. И сега какво?
Николас Фандорин, потомък на легендарния Ераст Фандорин, не се предава дори в условия на икономическа криза и криза на средната възраст. На помощ идва Синтия Борсхед, британската леля с аристократични претенции и авантюристична жилка. Тя подарява на Николас загадъчно писмо, което е купила за него на търг за антикварни ръкописи. Няма съмнение, че в него се крие ключът към пиратско съкровище, заровено на далечен остров в Антилите.

Вдъхновени от романтични представи за карибски пирати, племенникът и лелята потеглят към Карибите с круизния лайнер “Сокол”. Но не само те са узнали за съкровището на Джеръми Прат, корсаря-карък…

Любовта към историята и случаят отново преплитат съдбите на двама представители на рода Фон Дорн-Фандорини, живеещи в различни епохи. Триста години разделят Николас Фандорин и Летиция фон Дорн, но целта им е една: да се доберат до тайнствения остров и да открият скритото от корсарите съкровище.

  • Корица:Мека
  • Общи:Преводна литература
  • Вид:Роман
  • Каталожен номер:Ednorog_PACK
  • Жанрове:Криминални, Мистерии, Приключенски, Тийнейджърски
  • Тегло:1 kg

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.