Колекция „100 любими рецепти 2: Десерти + Тестени + Български“ – СофтПрес / Бон Трейдинг Бон Апети

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.

С рецептите, включени в книгите "100 любими рецепти: Десерти", "100 любими рецепти: Тестени" и "100 любими домашни рецепти: Българска национална кухня", ще угодите на всеки чревоугодник.

100 любими рецепти: Десерти

Всички, за които финалът на едно хранене задължително трябва да е сладък, ще бъдат възхитени от тази книга.

Всяко заглавие безспорно е изкушаващо, ето и някои доказателства: милфьой с череши, торта "Шварцвалд", еклерова торта с ягоди, лава кейк със сладко от мляко, гелин татлии, шарлота с круши, шоколадов чийзкейк, мъфини "Червено кадифе", "Дзупа Инглезе", торта "Захер", мелопита, шоколадови трюфели и още, и още, които сами по себе си подсказват, че вкусът ще е запомнящ се и уникален.

100 любими рецепти: Тестени

Ако нещо истински провокира апетита и допринася за съвършения домашен уют, това е уханието, което се прокрадва от фурната, когато се пекат хляб, пай, баница, бисквити, кифлички, кейкове.

Рецептите от тази книга ще провокират и най-неопитните да навият ръкави и да се поизцапат с брашно.

Запалените кулинари ще могат да се насладят на предложения като американски ябълков пай, традиционни френски и италиански хлябове, българска баница, пити, дребни сладки, тартове, узбекски самоси, гризини, крекери и много други.

100 любими домашни рецепти: Българска национална кухня

От векове и до днес българската кухня е сезонна. Казано по друг начин, готвим с това, което природата ни е дала в момента или с което предвидливо сме се запасили.

Пролетта, лятото и ранната есен са времената, в които на трапезата ни обилно присъстват пресните зеленчуци и плодове, докато в студените месеци те се изместват от консервирани или изсушени продукти. Сезонна е и употребата на месо.

Агнешкото се използва най-често през пролетта, леките меса, като пилешко, са предпочитани през лятото, докато свинското властва на софрата през студените зимни дни. Само рибата не знае сезонна почивка.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:112 + 112 +112
  • Общи:От български автор
  • Година:2017
  • Националност:Българска
  • Вид:Рецепти
  • Жанрове:Кулинария, Хобита