Който се страхува от мечки – Карин Фосум

Който се страхува от мечки

Момче на тийнейджърска възраст влиза запъхтяно в полицейския участък на малък норвежки град и с див от ужас поглед съобщава, че е открило обезобразения труп на стара жена. Убийството е станало в дома й, който се намира извън градчето, край гората. Сред дърветата момчето е забелязало притаен местния шизофреник, Ерки, който явно е избягал от клиниката за душевноболни.
На другата сутрин – въоръжен мъж ограбва местния клон на банка. Крадецът взема заложник и избягва в посока на гората. Но със заложника нещо не е наред – нито хленчи, нито говори и явно не разбира какво става с него. Планът на крадеца започва да се пропуква…
Всички са убедени, че убиецът на старата жена е Ерки. Освен неговата лекарка и инспектор Сейер…
Въпросът кой е убиецът виси до самия край на романа. Карин Фосум поддържа по брилянтен начин напрежението, за да ни покаже накрая, че нещата рядко са такива, каквито изглеждат на повърхността.

Професионална медицинска сестра, Карин Фосум работи години в психиатрична клиника, откъдето може би усвоява умението да създава изключителни в психологическо отношение образи. Днес тя е известна в родината си Норвегия като "Кралицата на криминалния роман", удостоявана е с множество национални и международни награди, вкл. с Наградата за най-продаван криминален роман от чужд автор в САЩ.

Автор: Карин Фосум Брой страници: 280
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.200 кг.
Издател: Емас Баркод: 789543572458
Дата на издаване: 2013 г. ISBN: 789543572458