Кодът на Атлантида – Чарлз Броко

Кодът на Атлантида

Пет музикални инструмента заплашват с нов потоп…
Кой пръв ще открие звънеца, цимбала, лютнята, флейтата и барабана?!

Митичната Атлантида най-сетне е открита. Руините на най-могъщата цивилизация изплуват от морето. Защо и как е погубен легендарният остров? Надвиснало ли е унищожение над света? Каква е съдбата на древната Книга на познанието и как пет музикални инструмента заплашват с нов потоп?
Ще разчете ли лингвистът професор Томас Лурдс праезика на строителите на Вавилонската кула, за да отговори на тези въпроси? Преследван от тайно общество във Ватикана и убийците на фанатизирания кардинал Мурани, той е по следите на миналото в кървава надпревара. В задъханото препускане през страни и континенти го придружават две жени с характер – всяка със свой собствен мотив да му помага: журналистката Лесли Крейн и руската следователка Наташа Сафарова.

Кой пръв ще открие звънеца, цимбала, лютнята, флейтата и барабана, поверени от хилядолетия на родове пазители в пет различни кътчета на Земята? Кой ще разчете тайния им шифър? Кой ще разгадае Божия промисъл? Кой ще реши съдбата на света?

"Героят но Броко е Индиана Джоунс, но без камшика. Кой би могъл да предположи, че археологията може да бъде толкова вълнуваща? Чудесно забавление!"

Автор: Чарлз Броко Брой страници: 496
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789545859991
Дата на издаване: 09.03.2009 ISBN: 9545859991