Книжно-филмова колекция „ENCYCLOPAEDIA MYTHICA“ – История, културология и публицистика / Мария Арабаджиева Колектив

Запознайте се древните митове, описващи света на старите цивилизации, върху чиито основи се е зародил съвременния свят.

Потопете се в свят на богове и герои, приключения и героизъм, битки и доблестни дела. Изправете се рамо до рамо с героите на „Одисея“ и „Рамаяна“.

Колекцията включва четири книги от поредицата „ENCYCLOPAEDIA MYTHICA“ на издателство „Мария Арабаджиева“.

Одисея – Сказание за Одисей

Двете части ще ви направят част от невероятните приключения, преживени от царя на Итака – хитроумния Одисей, при пътуването му обратното към родината. Пътешествие, което ще го сблъска с чудовища, магьосници, богове и зложелатели. Но пречките само затвърждават желанието му след дългите години скиталчество да стъпи на родния бряг и да се събере отново със семейството си.

Рамаяна – епосът за Рама

Създаден преди около 3500 години епосът описва живота и пътуването на индийския принц Рама – пример за съвършено отдаване на дхарма. Рамаяна прославя Рама в качеството му на аватара – земно въплъщение на бог Вишну, роден, за да избави света на хората от царя на демоните, на име Равана

Към колекцията е добавен и документалния филма на BBC „Древногръцки герои“, с който ще проследите историите на Одисей и Язон и аргонавтите, преразказани за съвременните зрители с помощта на възстановки и компютърни ефекти.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:168 + 216 + 196
  • Вид:Митове и легенди
  • Жанрове:Древни и антични творби, Митология
  • Тегло:1 kg