Книгa зa възпитaниeтo нa дeтeтo – Лин Лот

Всеки, който е имал щастието да стане родител, се изправя пред едно от най-големите предизвикателства в живота – отглеждането и възпитанието на детето. А едва ли има човек, който да не изпитва съмнения по отношение на това колко добре се справя с тази отговорна роля. Целта на “Книга за възпитанието на детето” е да даде увереност и самочувствие на всички майки и татковци за преодоляване на трудностите и за намиране на най-добрите решения в критичните ситуации, които неизбежно съпътстват ежедневието им. Защото колкото и да обичаме малките човечета, моментите на раздразнение, опънати до краен предел нерви и понякога – дори отчаяние, са неизбежни. Какво да правим!?

Бъдете любезни, но твърди!

Не се подавайте на капризите на малчуганите!

Действайте, вместо да приказвате!

Насърчавайте детето си!

Определяйте граници!

Не създавайте напразни очаквания!

Използвайте чувството си за хумор!

Това са само част от съветите към майките и бащите в тази своеобразна библия по въпросите на възпитанието.

Подходът на авторите не е назидателен, а окуражаващ, изпълнен с разбиране и оптимистичен. Те не издават забрани, не претендират за категоричност в съветите, които дават, а просто запознават с богатия си опит на експерти по отглеждането и възпитанието на деца. А реалните поучителни истории от практиката, които споделят, могат да служат като модел за поведението на родителите в определени ситуации.

Без да е наръчник по психология, “Книга за възпитанието на детето” дава най-необходимите конкретни практически съвети, от които всеки родител има нужда в един или друг момент.

Джейн Нелсън е семеен консултант и детски психолог. Лин Лот е психотерапевт и автор на осемнайсет книги по проблемите на възпитанието на децата, а д-р Х. Стивън Глен е съавтор на популярната в цял свят книга “Да отгледаш самоуверено дете”.

  • Корица:Мека
  • ISBN:9789547421448
  • Каталожен номер:47960
  • Тегло:1 kg