Книга за всяко момче – Ан Вайсман


"Книга за всяко момче" ще отговори на най-смущаващите въпроси на момчетата по отношение на любовта и секса!

  • Достатъчно мъжествен ли съм?
  • Какво се върти в главите на момичетата?
  • Как да им се харесам?
  • Ще успея ли да задоволя партньорката си?
  • Нормално ли е постоянно да мисля за секс?
  • Защо имам толкова притеснения по отношение на любовта и връзките?…

Откровено и без табута, авторката Ан Вайсман разглежда всички теми, от които се интересуват момчетата във възрастта на пубертета: физическата промяна на тялото им, момичетата, първите връзки и първите сексуални опити (както и последиците, които произтичат от тях), противозачатъчните средства и болестите предавани по полов път. Освен това, тя се спира и на въпроси като съперничеството между приятелите, отношенията с родителите, представата за себе си и самочувствието, срамежливостта и липсата на увереност, различната сексуална ориентация и т. н.

Тази книга дава изключително конкретна и лесна за възприемане информация и по теми, които не присъстват в учебниците по биология – сексуалните фантазии, еротичните сънища, мастурбацията, сексуалните контакти с представители на същия пол…

Пубертетът е трудна възраст, в която момчетата се сблъскват с много проблеми, борят се с редица съмнения, сблъскват се с агресивността на околните и с изискванията на родителите. А когато стане дума за интимни въпроси, те се чувстват много по-неудобно от девойките на тяхната възраст. Увереността, която се опитват да демонстрират, всъщност цели да прикрие липсата на информираност и затрудненията им да изразят чувствата, които ги вълнуват.

"Книга за всяко момче" ще даде шанс на родителите на момчетата да влязат в объркания и хаотичен свят на синовете си, за да се опитат да ги разберат и да им помогнат. Защото фактът, че те не говорят много по интимни въпроси, не означава, че нямат нуждата да го правят.

Основната цел на авторката е да помогне и на самите момчета да си изяснят промените, които се случват с тях във възрастта на пубертета, и да придобият повече увереност и самочувствие по пътя, който ще ги отведе в света на възрастните.

Автор Ан Вайсман
Издателство Слънце
ISBN 9789547421455
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 224