Книга за учителя по музика за 5. клас – Вяра Сотирова, Здравка Матеева, Росица Драганова

Книга за учителя по музика за 5. клас

В Книгата за учителя по музика за 5. клас авторите дават идеи за работа по темите от учебната програма, методически насоки за работата с учебника и разработването на отделните уроци, учебната програма по музика за 5. клас и примерно годишно разпределение.

Вяра Димитрова Сотирова завършва през 1990 г. ВМПИ, Пловдив, със специалност „Музикална педагогика”. Оттогава е учител по музика, като през годините работи във всички етапи на средното общообразователно училище. В момента преподава в ЧОУ „Св. София”, София.
Вяра Сотирова е автор и рецензент на учебници и учебни помагала по музика за всички степени на общообразователното училище. Участва в изработването на учебни програми по музика за начален етап. Преподавателските ѝ интереси са насочени към прилагането на нови методики в обучението по музика и широкото навлизане на практическите занимания и музицирането в процеса на обучение.
Притежава отлични организаторски качества и умения за работа в екип.
През 2008 г. Вяра Сотирова е отличена с наградата на Столичната община „Учител на годината”.
Доц. д-р Росица Драганова е завършила Българската държавна консерватория, София. Работи в Института за изследване на изкуствата – БАН, и като учител по музика във Френския лицей „Виктор Юго”, София.
Като учен доц. Драганова разработва актуални проблеми и задачи в областта на теорията на музикалната култура, на естетиката и на музикалната педагогика. Притежава високо ниво на информираност и иновационно мислене. Участва редовно в конференции за музикалното образование в общообразователното училище в България. Монографията ѝ „Музицирането. Аспекти” (София, Институт за изкуствознание – БАН, 2007) е отличена с наградата „Книга на годината” на Съюза на българските композитори. Автор е на учебници и учебни помагала по музика за общообразователното училище.

Автор: Вяра Сотирова; Здравка Матеева; Росица Драганова Категория: 5-ти клас; Книги за учителя; Музика
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2006 г. Брой страници: 32
Език: Български Тегло: 0.130 кг.
Баркод: 97895401191371 ISBN: 97895401191371