Книга за учителя по човекът и природата за 3. клас – Мария Кабасанова, Павлина Стоянова

Книга за учителя по човекът и природата за 3. клас

Разгледани са целите и очакваните резултати по предмета. Проследено е и е анализирано развитието на понятия по човекът и природата за периода на изучаване 3.–6.клас. Представени са 6 таблици, които планират целогодишната дейност на учителите: примерен тематичен план; покриване на очакваните резултати; нови понятия от учебната програма; дейности по учебната програма; покриване на критериите по държавните образователни изисквания; междупредметни връзки.
Втората част на книгата за учителя разкрива методиката и технологията на обучението по човекът и природата за 3.клас, като всички методични единици от учебника са разработени чрез подходящ модел. За някои от тях се предлагат идеи в два или три варианта.

Завършила е Софийския университет, специалност „Биология” – учител по биология и химия.
Има дългогодишна успешна практика в подготовката на учители в катедра „Методика на обучението по биология” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, включително и като ръководител, и във филиалите му.
Доц. Кабасанова е автор с голям опит и популярност сред българските учители. Написала е десетки учебници, учебни тетрадки, учебно-помощна и учебно-методическа литература за обучението по околен свят, човекът и природата, природознание, биология за учебния процес в средното образование във 2. – 7. клас.

Автор: Мария Кабасанова; Павлина Стоянова Категория: 3-ти клас; Книги за учителя; Човекът и природата
Издател: Просвета
Брой страници: 92 Език: Български
Тегло: 0.115 кг. Баркод: 9789540115641
ISBN: 9789540115641