Клеопатра – Карен Есекс

Клеопатра

Тя бе най-добре въоръженият противник, когото Юлий Цезар бе срещал някога.

КЛЕОПАТРА

Тя притежаваше богатствата на Египет и знанието, че Ахилесовата пета на мъжа не е непременно в стъпалото му. Клеопатра не бе просто съблазнителка, а духовна наследница на Александър Велики и дъщеря на Птоломей XII, фараон на Горен и Долен Египет. Разказът обхваща първото столетие преди Христа и се простира от северната африканска пустиня до столицата на Римската империя. Това е историята на ранните години от живота на Клеопатра преди политиката, парите, удоволствията и амбицията да я поставят в центъра на световната сцена, и по този начин да й осигурят безсмъртие в историята на човечеството.
В екзотичния свят на древността, сред царствен блясък и несекващи интриги, младата Клеопатра е принудена да се брани от недоволството на покорения египетски народ и коварните замисли на братята и сестрите си. Защитавайки правото си над трона от враждебните клики, обкръжаващи я отвсякъде, тя ще понесе трудностите на изгнаничеството, ще срещне любовта и ще събере армия от наемници, за да се бори с враговете си, и всичко това, преди да е навършила двадесет години.
Впоследствие ще стане съюзник и любовница на двамата най-велики мъже на времето: Юлий Цезар – мъжът, който заповядваше дори на боговете, и последователят на Цезар – Марк Антоний, държавник и красавец, пред чийто чар никоя жена не е могла да устои. Накрая Клеопатра ще застане на кръстопът, който ще реши не само нейната съдба, а и хода на световната цивилизация.

Автор: Карен Есекс Брой страници: 384
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789545855016
Дата на издаване: 12.01.2004 ISBN: 9545855010