Кивотът – тайното оръжие на атлантите – Лаура Бодуан, Франк ДжоузефФранк Джоузеф открива "ключове" – странни и загадъчни, които дават отговори на хилядолетни въпроси – какво представлява Кивотът, каква е силата му, къде са вероятните му местонахождения днес:
Атлантите – разпространителите на най-мощния кристал;
Кристалният череп на маите – част от наследството на атлантите;
Голямата пирамида – хранилище на ценния предмет;
Деформирана от мистично оръжие мумия на фараон;
Посланията на известен руски изследовател и на прочут френски художник;
Тайните общества – пазители на силата на Кивота;
Странни природни феномени и загадъчни светлинни явления;
Необичайни психически промени в групи от хора и цели общества…
" Взети поотделно, тези факти изглеждат абсолютно несъвместими, но обединени, образуват огромна мозайка, която обхваща не само целия свят, но и цялата човешка история. Изграденият от техните взаимоотношения образ е едновременно и прекрасен, и ужасяващ, изпълнен с многобройни метаморфози, гениалност и красота, които се сблъскват с измами, терор, лудост и масови убийства. Това е една изумителна картина и въпреки че аз съм човекът, който ви я представя – тя не е нарисувана от мен. Просто я открих след 26 години непрекъснато търсене…"
Франк Джоузеф
Лаура Бодуан е пряк потомък на кралете на Йерусалим от Кръстоносните походи, управлявали Светите земи през ХІІ и ХІІІ мек. Бивш телевизионен продуцент в Лос Анджелес, сега се е посветила на проучване на фамилната история и връзката й с библейския кивот.
Франк Джоузеф е главен редактор на научно-популярното списание „Древна Америка”, представящо доказателства за връзката на чужди култури с Американския континент през доколумбовата епоха. Автор на редица книги, между които „Енциклопедия на Атлантида”, „Гибелта на Атлантида”, „Оцелелите от Атлантида: влиянието им върху световната култура”, „Синхроничността и вие” и др. Съавтор на „Разбулените тайни на древна Америка”.
Автор Франк Джоузеф, Лаура Бодуан
Издателство Кръгозор
ISBN 9789547711716
Година на издаване 2008
Страници 436