Каменният дракон – Питър Уот

Каменният дракон

От автора на "Черните гарвани", "Горда птица", "Сянката на орела", "Родени в бурята"
Началото на двайсети век. След столетия на застой и преследване на тайните общества се разразяват събития, които безвъзвратно ще променят историята на великата империя. Спящият китайски дракон се е пробудил…
Защо Тън Чи, някогашен монах от Шаолин, е изпратен от китайския император на тайна мисия в австралийската колония Куинсланд?
Съдбата отдавна го е свързала с колоритния търговец Джон Уонг, чиито легендарни подвизи са част от куинсландския фолклор. Джон е в неведение за съдбата на дъщеря си Наоми, която се намира в Пекин. А по улиците на Пекин се водят битки между въстаниците, наричани Боксьори, и силите на императора. Заедно с Тън Чи и сина си Андрю, студент по медицина в Единбург, Джон се впуска в рисковано пътешествие, криещо неочаквани опасности. Против волята си тримата са въвлечени в пагубен сблъсък, в който понятията приятел и враг губят истинския си смисъл.
От Куинсланд до сърцето на Китайската империя… Каменният дракон е роман за бунт, оцеляване и могъщото оръжие на лоялността и любовта.

Автор: Питър Уот Брой страници: 336
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.280 кг.
Издател: Плеяда Баркод: 9789544093129
Дата на издаване: 2011 г. ISBN: 9789544093129