Календар на ловеца – Чавдар АнгеловИдеята да работя върху тази книга ми дадоха някои мои приятели, за които ловът е истинско хоби. За да бъде излетът сред природата емоционален, човек трябва и да знае разнообразието от изисквания (биологически, юридически и т.н.), свързани с практикуваето на спортния лов. И затова съм се постарал във всяка отделна глава, чието название съвпада с месеците в годината, да третирам най-актуалните въпроси, свързани с климатичните особености, животинския свят, лова през съответния около тридесетдневен период.
Помъчил съм се по различен начин да поднеса най-разнообразни полезни съвети за любителите на лова. В повечето случаи те са плод на мои дългогодишни наблюдения. Някъде съм споделил и опита на изтъкнати чужди специалисти в областта на ловното стопанство и оръжиезнанието, който може да бъде твърде ценен за нашите ловци. Някои от любопитните факти придават по-голяма колоритност на материалите.
Надявам се, че изданието ще предизвика интереса не само на практикуващите ловния спорт, но и на всички, които обичат живителната българска природа.
Авторът
Чавдар Ангелов е роден през 1940 г. в София. От 1966 г. е редактор, а после дългогодишен заместник-главен редактор на сп. "Лов и риболов". Член на Съюза на българските журналисти от 1969 г. Заедно с писателя Дончо Цончев създават вестник "Наслука".
Чавдар Ангелов е ловец от 1963 г. Първата си ловна закалка получава в дружината на с. Говедарци, Самоковско. Автор е на многобройни публикации и книги на ловна тематика.
Автор Чавдар Ангелов
Издателство Наслука
ISBN 9789548723428
Година на издаване 2008
Страници 176