Какъвто трябваше да бъда – Георги Лозанов

Какъвто трябваше да бъда

Георги Лозанов обикновено говори за медии в медиите. Или на студентите си пак за същото. В най-добрия случай си прибира папийонката в джоба и философства на тема фотография, изобразително изкуство, литература… Но той има и друг глас, който трудно можеш да чуеш, защото идва от личното, където добрият вкус изисква да се говори тихо и да се стъпва на пръсти.
И в тази книга известният медиен експерт тихо и на пръсти разказва за себе си, за детството си, близките си, илюзиите си, маниите си, лудостта, любовта, секса. Ту в изповеди, ту в самоанализи, ту в проза. Еротична. При това писана от човек, неспособен да изрече по-„мръсна“ дума от дупе.

“Всички тези литературни миниатюри са увлекателни. Мислите и образите живеят и се развиват пред очите ти. Абстрактни и театрални, дори бутафорни, съчиненията на Георги Лозанов те въвличат в някаква симултанна съпричастност.
Всеки текст в тази книга е изненадващ, неочакван, внезапен. Със сигурност това е така за читателя, но струва ми се, че това важи и за самия автор. Картите се раздават всеки път наново. Фразите се появяват неизвестно от къде и с тях може да стане неизвестно какво. Те са взривател на противотанкова мина, който прилича на високоговорител.”
Васил Василев, издател на списание „Петък вечер"

Автор: Георги Лозанов Език: Български
Категория: Автобиографии и биографии; Българска литература; Проза Тегло: 0.230 кг.
Баркод: 9789545166518
Издател: Летера ISBN: 9789545166518
Брой страници: 184