Какво красиво нищо беше любовта – Неслихан Аджу

Какво красиво нищо беше любовта

Неслихан Аджу е родена през 1960 г. в Истанбул. Целта й е да стане писател, но дълги години работи като инженер и търговец на текстил. Неслихан Аджу е майстор на словото и може да се сравнява с добрите образци в съвременната женска литература. При нея високият художествен стил е съчетан с модерен лек език, затова книгите й се четат на един дъх. Романът й "Какво красиво нищо беше любовта" е един от най-известните любовни романи в Турция.
Това е историята на една трудна любов. Невинното момиче Айсел се отдава на чувствата си докрай, без съмнение и страх от бъдещето, докато любимият й Тарък е обвързан с тъмната страна на живота и се бори с нейните предизвикателства. Така между тях се създава една драматична, страстна и неуравновесена връзка. С течение на времето Тарък се променя под влияние на искрените чувства на момичето и в него се пробужда добрият чове, който упорито е искал да забрави. За съжаление Айсел също се е променила…

Романът притежава оригинална композиция, майсторски разгърната интрига и психологическа дълбочина. Написан е с толкова неподправен и жив език, че читателят се увлича и става съпричастен към историята от началото до края. А финалът ни изпълва с истинско човешко и естетическо удовлетворение.

Автор: Неслихан Аджу Брой страници: 302
Категория: Художествена литература; Романтични романи; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.240 кг.
Издател: ЖАР-Жанет Аргирова Баркод: 9789544800949
Дата на издаване: 2012 г. ISBN: 9789544800949