Как децата учат – Джон Холт

Това устояло на времето класическо четиво в областта на образователната мисъл предлага на учители и родители дълбоко, оригинално виждане за механизмите на учене в ранна възраст. Джон Холт пръв изяснява, че за малките деца „процесът на учене е вроден и естествен като дишането“. В тази увлекателна и същевременно проницателна книга той разглежда начина, по който се учим да говорим, четем, броим и разсъждаваме. Той дава идеи как да подкрепим и култивираме тези вродени способности на нашите деца.

С идеите си за това какво може да се направи в образованието, той ни дава ново виждане за това, което се прави в момента. – "Дъ Уол Стрийт Джърнал"

Г-н Холт казва за децата много неща, които са оригинални, актуални и достойни за внимание. – "Дъ Ню Йорк Таймс Бук Ривю"

Джон Холт (1927–1985) е един от водещите критици в САЩ в областта на образованието и социалния живот. Той е автор на десет утвърдени книги, преведени на 14 езика и е познат като реформатор, който, макар и страстен, говори с „благия глас на разума“ (списание „Лайф“). Днес прозренията на Джон Холт за ученето са по-актуални от всякога.

Автор Джон Холт
Издателство Изток-Запад
ISBN 9789543217373
Година на издаване 2010
Корица Мека корица
Страници 296