Как да развием творческо мислене – Едуард де Боно

Как да развием творческо мислене

В "Как да развием творческото мислене" Едуард де Боно представя 62 различни игри и упражнения, използвайки произволни думи като провокация, за да окуражи развитието на творческото и латералното мислене. Практична и забавна, тази книга е за всеки, който желае да генерира забележителни идеи. Ръководството на Едуард де Боно за развиване на мисленето е възприето от много водещи корпорации в света, като IBM, Microsoft, Prudential, BT (UK), NTT (Япония), Nokia (Финландия) и Siemens (Германия). Австралийският национален отбор по крикет също е потърсил помощта му, за да се превърне в най-успешния отбор в историята на този спорт. Д-р де Боно е в списъка на 250-те личности, оказали най-голямо влияние върху човечеството в целия ход на историята. Водещо австрийско бизнес издание го избра за един от 20-те визионери, наши съвременници. Водещата консултантска компания Accenture го посочва като един от 50-те бизнес мислители с най-значително влияние в днешно време.

"Съдържателен самоучител с невероятни, забележителни идеи!"
The Times
"Едуард де Боно е изобретател, чиито инструменти са моделирани с цел да се извлече повече от ума."
Питър Гейбриъл
"Едуард де Боно не просто мисли. Той е самостоятелна глобална индустрия, чийто труд е като евангелие за правителствата, университетите, училищата, корпорациите и дори за затворите в цял свят."
The Guardian
"Едуард де Боно е култова фигура в разработката на похвати за изостряне на ума. Трудът на де Боно е може би най-доброто нещо, случващо се в днешния свят."
Джордж Галъп, създател на Gallup Poll
"Гуруто на свободното мислене."
Marketing Week

Автор: Едуард де Боно Брой страници: 208
Категория: Икономика и мениджмънт; Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.254 кг.
Издател: Локус Пъблишинг Баркод: 9789547831032
Дата на издаване: 2009 г. ISBN: 9789547831032