Как да надмогнем кризата: 33 бързи решения за успех и печалба – Херман Саймън

Как да надмогнем кризата: 33 бързи решения за успех и печалба

Фирмата ви страда от кризата? 33 отлични решения да се измъкнете от нея!

“Тези 33 бързи решения няма да ви избавят от кризата, но със сигурност ще ограничат пораженията. А това може да е крачката между смъртта и оцеляването на компанията ви”, казва Саймън. Нима може да си позволите да пренебрегнете този съвет?

Международният гуру по стратегия Херман Саймън ни учи да оценяваме риска, да разпознаваме и да предприемаме бързи действия. Тази книга е противоотрова на мрачните прогнози, това е пътеводител за бизнес лидерите, мениджърите и служителите, които са готови да се борят. Авторът предлага 33 практически действия за незабавно прилагане и моментални ефекти. Саймън ни показва как да се фокусираме върху приоритетите и чрез навременни и решителни действия да постигаме максимални резултати.

Учим се:

да разчитаме сигналите на пазара;
да разработваме бързи решения;
да сме една стъпка пред конкуренцията;
да избягваме капаните и уловките на кризата.
В заключителната глава Саймън поглежда отвъд кризата и чертае дългосрочните социо-политически и бизнес последствия.

Тук ви предлагаме 33 практически стратегии, тактики и средства, от които всяка компания може незабавно да се възползва, за да преодолее финансовата и икономическата криза.
Представени са конкретни примери от реални малки и големи компании, известни и не толкова, от всички части на света.
Книгата помага на читателите да оценят рисковете и възможностите в сегашните турбулентни времена.
Обяснява дългосрочните последици от кризата и как компаниите да се подготвят за успешно бъдеще.
Всички медии тръбят за кризата. Несъмнено е, че в момента преживяваме световна икономическа и финансова криза с несравними мащаби. В подобни условия никоя компания не може да си позволи отношение “ще изчакаме и ще видим”. Всяко колебание или грешна стъпка може да има фатални последици. За всички нас е наложително:

да осъзнаем причините;
да поставим правилна диагноза;
да действаме решително;
да контролираме непрекъснато.
Известен като един от най-влиятелните мениджмънт мислители Херман Саймън е председател на Simon-Kucher & Partners, консултанти в сферата на стратегията и маркетинга, с офиси в Европа, Азия и САЩ. Освен експерт по стратегическо планиране и ценообразуване, Саймън е професор по бизнес администрация и маркетинг и е бил гост-лектор в редица реномирани университети, сред които Harvard Business School, London Business School, INSEAD, Keio University, Stanford и MIT.

Книгата е насочена към:
Бизнес ръководители, собственици на компании, предприемачи, мениджъри и служители; корпоративни контрольори, консултанти по мениджмънт, финансови услуги и HR; за преподаватели, анализатори, студенти по стратегически мениджмънт и организационно поведение, и всички, които се интересуват от финансово/икономическата криза и ефекта й върху бизнеса.

Автор: Херман Саймън Брой страници: 256
Категория: Икономика и мениджмънт Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Локус Пъблишинг Баркод: 9789547831001
Дата на издаване: 2009 г. ISBN: 9789547831001