К и изкуството на любовта – Хонг Ин

Китайската версия на “Любовникът на лейди Чатърли”.

Развиващ се в Китай през 30-те години на двайсети век, това е истински, макар и трагичен разказ за романс, сексуално желание и ненавременна смърт. Красива, интелигентна и опитна в даоистките изкуства на любовта, Лин е омъжена за университетски професор. Джулиан Бел, син на Ванеса Бел и любимец на кръга „Блумсбъри”, е пристигнал в Китай, жаден за преживявания. Взаимното привличане между тях води до страстно психическо и духовно дирене в Пекин. Неуспели да реализират любовта си в едно общество, разделено от културни конфликти и заплаха от война, те в крайна сметка се разделят: Джулиан – за да се бие за лоялистите в Испания, а Лин – за да обмисля самоубийство в дома на съпруга си.

След като откъси от „К и изкуството на любовта” са поместени в китайско списание, дъщерята на изтъкнат писател от 30-те години на 20-ти в. завежда дело срещу авторката за оклеветяване на мъртвата. В резултат, книгата е забранена в Китай – което, разбира се, гарантира на романа тайни почитатели и огромен успех. Преди това той е издаден в Тайван, а сега вече е преведена на множество чужди езици.

"Написан с прекрасно наситена простота – този роман е суров, безкомпромисен, прям и изпълнен с напрежението на силна емоция, но също и пълен с поезия и изящество." – Андрю Моушън.

"Талантлива и завладяваща авторка." – Тарик Али

Автор Хонг Ин
Издателство Intense
ISBN 9789547831858
Година на издаване 2013
Корица Мека корица
Страници 240
Формат 140X210 мм
Език Български