Йохан Кройф – гений и деспот – Шериф Гемур

Йохан Кройф – гений и деспот

Биографията на Йохан Кройф, един от най-великите футболисти в историята. „Йохан Кройф – гений и деспот“ проследява жизнения път на легендарния футболист, като разкрива и редица неизвестни факти от живота му. Йохан Кройф, човекът, който промени футбола завинаги, се нарежда с Пеле и Марадона в славната троица на най-великите футболисти в историята.

Известният френски футболен журналист и коментатор Шериф Гемур очертава символично в 14 глави вечния спомен за митичния номер 14, за свръхзвуковите изригвания на един гениален стратег, за харизмата на поп звезда от 70-те с развети коси, за червено-бялото торнадо на „Аякс”, за трикратния европейски клубен шампион, за незабравимата Холандия от Мондиал ‘74, за треньора революционер, създал легендарния Дрийм тийм на „Барселона“ от 1992 г. и за всички негови ученици, седнали на свой ред на треньорската скамейка. Едва седемнайсетгодишен той подписва първия си професионален договор и дава заявка за забележителна кариера. Кройф въплъщава бунтовната дързост на рок звезда и въвежда една модерна, бърза и вдъхновена игра – тотален футбол. Той налага смазващата си власт, собствени идеи и лични интереси на и извън терена, като внася дух и цвят във футбола и го превръща в суперспектакъл. Рязък, властен, манипулативен, егоцентричен, отмъстителен: неговата свръхконфликтна личност е в основата на една изключителна кариера, на съществуване, надхвърлящо измеренията на един живот и оставило незаличима следа.

Книгата съдържа 14 препратки посредством QR кодове, които позволяват на читателя да гледа видеоклипове, свързани с най-ярките моменти от живота на Йохан Кройф.

С предговор от Мишел Платини

Шериф Гемур е известен френски журналист и коментатор. Автор в списание „So Foot“ от самото му създаване, той работи за множество популярни френски медии. Специалист по холандски футбол и специален коментатор на мачовете от холандското първенство на „Ма Chaîne Sport“. Гемур е автор на няколко на книги на спортна тематика и в момента подготвя следващата.

Автор: Шериф Гемур Брой страници: 368 стр.(16 цветни стр.)
Категория: Автобиографии и биографии; Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.420 кг.
Издател: Ера Баркод: 9789543894253
Дата на издаване: 16.03.2017 ISBN: 9789543894253