Изобразително изкуство за 2. клас – Димитър Г. Димитров, Петер Цанев, Ралица Карапантева

Изобразително изкуство за 2. клас

Основните достойнства на учебника са: ергономичен формат, улесняващ работата на учениците с учебника, ясна структура, съобразена с изискванията на новата учебна програма, която представя по достъпен начин учебното съдържание, оригинални задачи, отговарящи на съвременните тенденции в сферата на изкуството, разработени на базата на богат визуален материал. Обяснителната информация е предимно образна, представена с помощта на детски рисунки, репродукции на художествени произведения, снимки, пиктограми, символи и знаци.

Димитър Г. Димитров (1939 – 2009) е историк на изкуството, изкуствовед и художествен критик. Завършил e история на изкуството във Варшавския университет. Автор на множество монографии за съвременни български художници, на учебници и учебни помагала, статии и книги, между които „Кратка история на изкуството”, „Изкуството на ХХ век – съдбата на авангарда” и „Полското изкуство през последните сто години”.
Проф. д.изк. Петер Цанев е професор по психология на изкуството и история на художественото образование в Националната художествена академия – София, доктор на науките по изкуствознание. Ръководител е на катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини” в Националната художествена академия. Автор на книгите „Психологически подходи в изкуствознанието” (2009) и „Психология на изкуството” (2008). Хоноруван професор по теория на изкуството във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Автор е на голям брой учебници по изобразително изкуство, на учебни помагала и на много статии в научни сборници и списания. Основател и главен редактор на академичното списание за изкуство и психология „ArtPsychology.net / Journal of Art Psychology”. Член на редакционната колегия на списание „Изкуство и критика”.
Ралица Карапантева e завършила специалност „Плакат” в Националната художествена академия в София. Има дългогодишен професионален опит в областта на приложната графика – графичен дизайн на книги, албуми, каталози, плакати, запазени марки и множество рекламни материали, на учебници и учебни помагала. Автор е на учебници и учебни помагала по изобразително изкуство. Преподавател е в специалност „Рекламна графика” в НГПИ „Св. Лука” – София

Автор: Димитър Г. Димитров; Петер Цанев; Ралица Карапантева Категория: 2-ри клас; Учебници; Изобразително изкуство
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2003 г. Брой страници: 80
Език: Български Тегло: 0.200 кг.
Баркод: 9789540114217 ISBN: 9789540114217