Изкуството да откраднеш огън: Уран в хороскопа – Лиз Грийн

Веднъж някой беше казал, че ако искаш да разсмееш Бог, трябва само да си направиш план.

Двата семинара от този том се фокусират върху Уран – този най-непредвидим и разрушителен от астрологическите символи, който е най-неправилно интерпретиран.

Първата част изследва Уран в наталната карта, като разглежда митологичните образи на небесния бог Уран и титана Прометей – дал на хората космическия огън, разкривайки психологическите динамики на бунтарския, революционен и колективен стремеж към развитие и усъвършенстване.

Втората част третира 84-годишния цикъл на Уран – как се изразява психологически и посредством събития и модели на връзките. Разгледана е зависимостта му с периодичната динамика на Сатурн, която хвърля сянка върху Урановия цикъл през цялото съществуване на индивида.

Изкуството да откраднеш огън е творба, която провокира и предизвиква нашите конвенционални астрологически предположения за Уран. Тя за пръв път поставя въпроса за необходимостта да балансираме индивидуалните ни ценности с по-обхватните колективни и архетипни идеали на Уран. Книгата е достъпна за изучаващите астрология на всяко равнище, но ще се окаже и много проникновена за обиграните в практиката астролози.

Това е една от най-ценните и проникновени разработки на Лиз Грийн – изключително съдържателна, динамична, изцяло в духа на съвършената Уранова визия.
Horoscope Magazine

  • Корица:Мека
  • Брой страници:304
  • ISBN:9789548610706
  • Жанрове:Астрология, Гадания
  • Тегло:1 kg