Изкуството да не си вгорчаваме живота – Рафаел Сантандреу

Склонни ли сте да приемате всяка малка неприятност като нещо ужасно? Лесно се депресирате и тревожите?

Рафаел Сантандреу, опитен психолог и психотерапевт, предлага практичен, ясен и научно доказан метод, чрез който да постигнем психологическа промяна. Когато попадаме в плен на депресията, тревожността и натрапчивите идеи, губим способността да живеем пълноценно. Всички можем да се научим да бъдем по-силни и емоционално уравновесени. За тази цел трябва да работим върху себе си, за да променим начина на мислене, личната си философия, вътрешния диалог.

Книгата е ръководство по когнитивна терапия за широката публика и съдържа истории, разкази и притчи, както и многобройни примери с реални случаи от практиката на автора, които помагат за разбирането на различните послания. Крайната цел е човек да стане терапевт на самия себе си.

Да се наслаждаваме на живота, да обичаме, да се учим, да откриваме нови неща… можем да го постигнем само когато превъзмогнем страховете си и овладеем изкуството да не си вгорчаваме живота.

Можем да изградим живот, освободен от страхове, отворен за приключения, изпълнен с лични постижения. Как? Като променим мисленето си.

Животът ти предлага хиляда позитивни възможности, стига да отвориш ума си за това.

Прекрасно написана, научнообоснована и полезна книга, с помощта на която хората могат да постигнат по-щастлив и удовлетворяващ живот. Препоръчвам я.
Уолтър Рисо

В тази чудесна книга Рафаел Сантандреу ни предлага ценни техники, чрез които да постигнем вътрешна хармония и да се чувстваме по-щастливи.
Рамиро Кале

Автор Рафаел Сантандреу
Издателство Хермес
ISBN 9789542613787
Година на издаване 2014
Корица мека
Страници 272
Формат 130×200 мм
Език български