Изкуството да говорим – Гревил Джанър

Изкуството да говорим

Универсален наръчник по словесно майсторство
С разширен компендиум с истории за преразказване
Гревил Джанър

„Безценна придобивка за всеки, който трябва да говори публично… Прочетох я с удоволствие… Струва си да се притежава!”
Почитаемият Джордж Томас, член на Парламента
Бивш спикер на Камарата на общините

„Гревил Джанър е виден парламентарист. С удоволствие прочетох книгата му. Убеден съм, че и с вас ще е така.”
Гордън Браун, политик, бивш министър-председател на Великобритания

Независимо от сферата и темата на разговора ораторското изкуство е много важно умение. Тази книга предлага точно това, което сочи заглавието – универсален и подробен наръчник за ораторство и практическа реторика; за малки и големи аудитории, за официални и неофициални случаи. Както при всяко изкуство, съществуват техники и умения, които да усвоите и развиете. Ако следвате съветите в тази книга, ще си спестите много усилия, както и много страдания на вашата аудитория.

Горещо препоръчвам раздела „Истории за преразказване”. Хуморът е солта на ораторството и цитатите са напълно приложими.

Ако колегите ми от парламента бяха прочели тази книга, предполагам, работата ми би била по-лека.
Почитаемият Майкъл Мартин, член на Парламента
Спикер на Камарата на общините

Тази книга ще ви направи изразителни и успешни в изнасянето на речи, като ви покаже как да разсъждавате прави и пред публика. В бизнеса или в социалния живот компетентното ораторстване гарантира успех. Неуспехът на оратора може да ви срине. Затова се надявам тази книга да ви донесе практическа помощ и минимално страдание.

Книгата се основава на опит с разнообразни аудитории и на ораторски и презентаторски изяви в много части на света – от сватби и погребения до бизнес и политически събития, от малки групи клиенти до масови аудитории. И на обучението на комуникатори от всички нива, до самите върхове на търговския и обществения живот.

Тук ще откриете:

основните умения в ораторството: структура и дикция, аудитории и поводи, технически средства – пълен набор от основни познания и насоки, съществени инструменти на умелия оратор;
съвети за контролиране на нервността и релаксация; и за справяне с медиите;
модели – проекторечи за различни поводи, които ще ви помогнат да оползотворите по най-добрия начин ораторските си възможности и да сведете до минимум провала заради липсата на дар-слово;
класически ораторски бисери;
компендиум с истории за преразказване: за да не сте мъчително отегчителни, използвайте ги – за да предизвикате смях, ефект или емоционално въздействие. Това са истории, афоризми и епиграми, които блестят с остроумие и ярък език и са очаровали аудиториите и са ги накарали да се замислят.
Упражнявайте се и репетирайте. Не позволявайте нервите да ви провалят – приложете „трика на увереността”. А после се помолете за добрия късмет, от който се нуждаят всички изпълнители, за да блеснат.
ГРЕВИЛ ДЖАНЪР

“Когато говорите пред аудитория е възможно хората да не запомнят съвсем точно какво сте им казали, но със сигурност ще запомнят как сте ги накарали да се чувстват. И в това е силата на словесното майсторство. Тази книга е задължителна за всеки, който желае да владее ораторското изкуство и аудиториите, пред които говори.”
Николай Неделчев
Изпълнителен Директор
Publicis Groupe Bulgaria

“В политиката и в социалното общуване думите имат особена стойност. Те не отлитат към небитието заедно с вятъра на забравата или безразличието. Думите в голямото общуване имат стойността на дела. А за делата си човек трябва да се подготвя. Книгата на Гревил Джанър „Изкуството да говорим” ни учи не само, че говоренето е изкуство, а и на това как изглежда работилницата на словото. Колкото по-навътре се навлиза в съдържанието, толкова по-голяма става изненадата, че сериозните постижения се реализират с малки и прости стъпки, с обикновени, но натоварени със заряд думи.”
Георги Коритаров – журналист

Автор: Гревил Джанър Брой страници: 456
Категория: Икономика и мениджмънт; Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.560 кг.
Издател: Локус Пъблишинг Баркод: 9789547831711
Дата на издаване: 2014 г. ISBN: 9789547831711