Изкупителна жертва – Дафни дю Морие

Изкупителна жертва

Двама мъже – единият англичанин, другият французин – се срещат случайно в провинциален френски град и с изумление откриват, че имат съвършено еднаква външност. След прекарана заедно вечер и доста алкохол отсядат в хотел. На сутринта Джон, англичанинът, осъзнава, че се е разкрил твърде много – а неговият двойник е изчезнал, присвоявайки си самоличността му. Джон няма избор – принуден е да заеме мястото на французина: граф Жан дьо Ге, владетел на замък, собственик на западаща фабрика, глава на голямо семейство със заплетени, странни отношения, и пазител на мрачни тайни.
Наситен с напрежение и енигматичност, романът "Изкупителна жертва" описва превъплъщението на Джон, старанията му да не бъде разкрит от роднините, прислугата и няколкото любовници на неговия "близнак", и усилията му да разбули загадките на миналото. А над всичко тегне невидимото присъствие на истинския Жан дьо Ге и угрозата от неговата поява…
"Изкупителна жертва" е творба, съчетаваща качествата на трилъра и психологическия роман с литературната висота, присъща за авторката на "Ребека" и "Птиците".

Автор: Дафни дю Морие Брой страници: 336
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Фама Баркод: 99548517015
Дата на издаване: 2005 г. ISBN: 99548517015