Изгубеният рай – Сесилия Самартин

От авторка на „Мофонго: Ароматът на душата“ Сесилия Самартин

Изгубеният рай е жизнеутвърждаващ роман, който ще достигне до сърцето на всеки читател.
Свидетелство за силата на любовта и несломимостта на човешкия дух.“
сп. Травълър

Братовчедките Нора и Алисия произхождат от заможни семейства. Те често гостуват в къщата на баба си и дядо си във Варадеро. Заедно се научават да плуват в топлите тюркоазени води на Карибско море. Изпитват първите любовни трепети и правят планове за бъдещето. Уверени, че могат да постигнат всичко, което пожелаят.

Режимът на Батиста обаче е свален чрез революция и на власт идва Фидел Кастро. Животът на Нора и Алисия се променя: от разточителните вечери, танцови забави и безгрижни дни на плажа не остава и следа. Религията е забранена, парите постепенно губят стойност, а храната става все по-оскъдна. Безметежното съществуване на райския остров се превръща в неспирна борба за оцеляване. Семейството на Нора емигрира в САЩ, докато това на Алисия остава в Куба с надеждата за по-добро бъдеще.

Нора постепенно намира мястото си в новия свят, но не спира да тъгува по родината и братовчедка си. Двете поддържат връзка чрез писма, в които споделят най-съкровените си преживявания.

Алисия се бори с всички сили с лишенията, но я връхлитат още по-големи беди. Въпреки че е устроила живота си, Нора се връща в Куба, за да ѝ помогне…

„Носталгична приказка, която ни пренася в една вселена от вкусове, незабравими цветове и красиви кубински пейзажи.
Романът отдава почит на онези, които живеят далеч от родината, но я пазят в сърцата си.“
Хавиер Сиера, автор на „Тайната вечеря

„Сесилия Самартин пише с финес и изящество за родината си, изгнаничеството, страстта и лоялността.
Изгубеният рай е изключителен роман, който ще ви донесе естетическа наслада.“
Джанет Финч, автор на „Белият олеандър

♦ ♦ ♦

Сесилия Самартин (1961 г.) е американка от кубински произход. Родителите ѝ емигрират от родната ѝ Хавана в Лос Анджелис по време на революцията, когато Сесилия е съвсем малка. Като дете мечтае да стане композиторка или пианистка. Завършва психология в Калифорнийския университет и брачна и семейна терапия в университета в Санта Клара. Преди да започне да практикува като психотерапевт, изкарва прехраната си като продавачка и съветник в психиатрично отделение. Пациентите ѝ са предимно имигранти от Латинска Америка. Автор е на шест романа, преведени на осемнадесет езика. Живее в Калифорния с британския си съпруг. В свободното си от работа и писане време обича да се разхожда и да слуша музика.

 • Корица:Мека
 • Брой страници:320
 • Общи:Преводна литература
 • Година:2016
 • Националност:Американска
 • Вид:Роман
 • Баркод:9789542615569
 • ISBN:9789542615569
 • Жанрове:Драма, Съвременни
 • Размер на продукта:140×200
 • Тегло:355 g