Изгубеният град Z – Дейвид Гран

Изгубеният град Z

Бестселър №1 на Ню Йорк Таймс, преведен на повече от 25 езика!

През 1925 г. легендарният британски изследовател Пърси Фосет изчезва в джунглите на Амазонка, докато търси следи от мистична цивилизация.
Безброй авантюристи тръгват след него, но намират смъртта си или се завръщат с празни ръце.
Мит или реалност е изгубеният град Z?..
Дейвид Гран ни разказва удивителната история на полковник Фосет, докато описва собственото си пътуване през смъртоносните джунгли. И се опитва да разплете една от най-големите мистерии на ХХ век.
Приключенията и теориите на Пърси Фосет вдъхновяват Артър Конан Дойл да напише „Изгубеният свят“.

Филмът на режисьора Джеймс Грей превръща тази невероятна история за смелост и страст в грандиозно визуално преживяване! Кастингът е безкомпромисен – в кожата на Пърси Фосет влиза Чарли Хънам, Нина Фосет носи чертите на зашеметяващата Сиена Милър, участват още Робърт Патисън и Том Холанд.

„Едноврменно биография, детективска история и невероятно жив пътепис… динамична и вълнуваща като филмов трилър.“- Ню Йорк Таймс

„Увлекателна книга с протагонист, който може да засенчи Лара Крофт и Индиана Джоунс.“- Дейли Телеграф

Дейвид Гран (р. 1967 г.) е американски журналист и автор на бестселъри. Работи за сп. „Ню Йоркър“, но има публикации в редица вестници и списания като „Ню Йорк Таймс“, „Бостън глоуб“, „Атлантик“, „Вашингтон поуст“ и „Уолстрийт джърнъл“. Дебютната му книга – „Изгубеният град Z“ – става бестселър №1 на „Ню Йорк Таймс“ и е преведена на повече от 25 езика. Номинирана е за наградата „Самюъл Джонсън“ и е превърната в успешен филм с участието на Чарли Хънам, Робърт Патинсън, Сиена Милър, Иън Макдърмид и Том Холанд.

Автор: Дейвид Гран Брой страници: 328
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри; Бестселъри; Приключенски романи Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Колибри Баркод: 9786190200703
Дата на издаване: 01.09.2017 ISBN: 9786190200703