Изгубената дъщеря – Шилпи Сомая Гоуда

0
(0)

Книгата "Изгубената дъщеря“ на Шилпи Сомая Гоуда разказва за две коренно различни култури, разяждани от бедност и прекалено излишество. Гоуда изтъква значимостта на любовта, която спомага за личностното израстване на всеки един от нас.

Историята се развива в индийско село. По време на дъждовна нощ, в бедното семейство на Кавита и Джазу се ражда дъщеря им Аша, въпреки че са искали момченце. Тъй като Джазу отказва да приеме момиченцето, майката е принудена да се откаже от нея, оставяйки я в сиропиталище в Бомбай.

На другия край на света, в Сан Франциско, животът на младата лекарка Самър, омъжена за неврохирурга Кришнан, изглежда идеален. Но щастието й е помрачено, когато разбира, че не може да има деца. Тази новина започва да я отдалечава от Кришнан, докато двамата един ден не решават да осиновят момиченце от родната му Индия.

Така те заминават за екзотичен Бомбай, където осиновяват малката Аша.

15 години по-късно – Аша усеща погледите на своите връстници, заради тъмния цвят на кожата и очите си. Това я кара да научи повече за своя произход и биологичните си родители. А единственият начин да разбере истината за себе си, е да замине за Индия.

Изгубената дъщеря“ на Шилпи Сомая Гоуда е роман за раните, които си причиняваме един на друг и нежността, с която ги лекуваме.

Автор Шилпи Сомая Гоуда
Издателство Хермес
ISBN 978-954-26-1128-8
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 344
Формат 140X200 мм
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.