Изцелението е в твоите ръце – Каръл Ритбергер

Изцелението е в твоите ръце

Скритите послания на болестта

Наистина ли болестта е резултат от външни фактори като вируси, бактерии или замърсители, атакуващи тялото?
Или има още нещо?
Възможно ли е древните метафизици да са знаели нещо повече от нас, за да могат да кажат, че "Каквото мисли човек, това става"?
Действително ли умът и тялото взаимно си подражават и оставят отпечатък, така че каквото влияе на едното, да се отразява и на другото?
Възможно ли е болестта да е начинът на душата да ни каже, че нещо в мислите, поведението или думите ни компрометира истинската ни самоличност?

Тази увлекателна книга ни дава отговорите на всички тези и на още много въпроси. Тя ни разкрива скритото значение на болести като диабет, рак, сърдечни заболявания, ревматоиден артрит, фибромиалгия, синдром на хроничната умора, депресия и главоболие. Тук се търсят не само симптомите, но и техният произход, и се работи не от гледна точка на лекуването, а на оздравяването. В книгата се разглеждат сложните взаимоотношения на емоциите, нагласите и убежденията и се предлагат образни схеми, които да помогнат на читателя да открие къде е енергийният корен на болестите. И най-важното: ще научите, че има начин да оздравеете, просто като промените своите мисли, нагласи и модели.

Каръл Ритбергер е медицински интуитивист и новатор в областта на типологията на характерите и интуитивната медицина. Тя помага на хората да разберат, че в корените на болестите и житейските им кризи могат да се открият характерът, емоционалната, психичната и духовната им енергия. Учила е бихейвиористична психология на личността и бихейвиористична медицина. Има докторат по философия на религията, както и по езотерична философия и херменевтика.
Вследствие на близко до смъртта преживяване през 1981 г., Каръл започва буквално да вижда човешката аура, като определя местоположението на енергийните блокажи, пречещи на тялото да функционира добре.
Тя е посветила повече от двадесет и пет години на изследвания на ефекта на стреса, емоциите и типа характер върху здравето и благополучието на физическото тяло.
Каръл е автор на книгите "Какъв цвят е вашият характер?", "Вашият характер и вашето здраве", "Любовта – какво общо има характерът с нея?" и "Управлението на хора – какво общо има характерът с това?". Всички тези книги получават национално признание поради иновативния им подход към идеята за самопомощта.
Тя е съосновател и изпълнителен директор на Института за езотерични науки "Ритбергер", който предлага програми за личностно и професионално развитие. Личната й цел е да повлияе на начина, по който алопатичната медицина подхожда към процеса на диагностициране и лечение, като го коригира чрез работата на умели и опитни интуитивни диагностици и холистици.
Каръл живее в Северна Калифорния със съпруга си. Двамата са основатели на Института "Ритбергер".

Автор: Каръл Ритбергер Език: Български
Категория: Спорт, хранене и здраве; Философия, психология, езотерика и духовни учения Тегло: 0.321 кг.
Баркод: 9544745639
Издател: Кибеа ISBN: 9544745639
Брой страници: 264