Изабел – Гай Гавриел КайВъв вълнуващото си ново произведение международно признатият автор Гай Гавриел Кай заплита митични фигури в съвременен сюжет.
Радващият се на световна известност писател осветлява по зашеметяващ начин отказа на историята — независимо дали на една култура, или на едно семейство – да бъде погребана. Нед Маринър, на петнадесет години, придружава баща си в Прованс на шестседмична фотосесия за луксозен албум. Постепенно Нед открива една прастара история, разиграваща се в модерния свят на айподи, клетъчни телефони и ванове за седем души по пътищата, обхождани от келтски племена и римски легиони. В една свещена, населявана от духове нощ, веднъж в годината, когато падат границите между Живота и смъртта и по хълмовете пламват огньове, Нед, неговото семейство и приятелите му биват шокиращо въвлечени в тази история, където опасни, митични фигури от отдавнашни конфликти нахлуват в настоящето, за да превземат и променят съдби.
Гай Габриел Кай е световноизвестен автор на бестселъри, издал досега девет романа и една поетична книга. Най-новата му белетристична творба е "Последната слънчева светлина". Носител е на международната награда "Голиардос" за творбите си в областта на фантастиката, два пъти получава наградата "Аурора" и три пъти е номиниран за Световната награда за фентъзи. Книгите му са преведени на 21 езика.
Автор Гай Гавриел Кай
Издателство Лира Принт
ISBN 9789548610636
Година на издаване 2008
Страници 552