История на легендарните земи и места – Умберто Еко

Удивително илюстровано пътуване из знакови места на литературата и фолклора, които от векове омайват, тревожат, но и някак остават не докрай уловими за читателите. От епичните поети на античността до съвременните автори на научната фантастика, от създателите на Светите писания до днешните автори на приказки. Писатели и разказвачи на истории от различните епохи са създали въображаеми и митични земи, проектирайки в тях всичките ни човешки мечти, идеали и страхове.
В традицията на признатите „История на красотата” и „История на грозотата“ писателят и интелектуалец Умберто Еко ни повежда на красиво пътешествие из тези земи на сказания и oткрития, представяйки ни обитателите им, техните герои и злодеи, страстите им и най-вече: изключителното им значение за всички нас. В тази уникална история Еко изследва нуждата на човека да създава такива места, утопии и антиутопии, където фантазията може да се изправи пред неща, прекалено невероятни и предизвикателни за ограниченията на реалността.

Придружена с повече от 300 цветни изображения, „История на легендарните земи и места” е познавателна и занимателна, събирайки противоположни елементи от нашето споделено литературно наследство. Поемите на Омир и други антични и средновековни текстове са представени редом с Гъливер и Алиса; Толкин споделя мястото си с историите на Марко Поло, стиховете са допълнени от филми, а романите – обяснени с комикси. Заедно тези истории оказват огромно и неоспоримо влияне върху нашата чувствителност и виждането ни за света.

Автор Умберто Еко
Издателство Изток-Запад
ISBN 9786191526468
Година на издаване 2015
Корица твърда
Страници 478
Формат 18 х 24
Език български