История и цивилизации за 5. клас – колектив

История и цивилизации за 5. клас

Учебникът е одобрен със заповед № РД 09-1225/29.08.2016 г. на министъра на образованието и науката. В него са представени уроци за нови знания, за упражнения и практически дейности, за обобщение и преговор, за контрол и оценка. Представените методически подходи и атрактивното графично оформление отговарят на съвременните очаквания за стимулиране активността на учениците при овладяване на предвидените ключови компетентности.
Учебникът и интерактивните възможности, които предлага електронният му вариант, ще улеснят подготовката на учениците, ще им помогнат да разберат органичната връзка между минало и настояще, ще ги направят активни творчески личности. Към учебния комплект се включва и учебна тетрадка, в която писмено се изпълняват различни по сложност задачи.
В края на годината учениците ще знаят:
кога и къде са се появили първите хора и как е протичал животът им
какво представляват прочутите египетски пирамиди
кои са древните гърци и какво богато културно наследство са оставили
кои са най-старите обитатели на българските земи
кой е Александър Велики
как се създава Римската империя
кога и как е възникнало християнството
Освен това те ще умеят да анализират исторически документи, да работят с карта и да подготвят презентации. Предвидени са и практически дейности, свързани с посещения на исторически музей, с попълване на работни карти за наблюдение и изработване паспорт на експоната.

Автор: колектив Категория: 5-ти клас; Учебници; История и цивилизация
Издател: Анубис
Дата на издаване: 07.09.2017 Брой страници: 176
Език: Български Тегло: 0.300 кг.
Баркод: 9786192150099 ISBN: 9786192150099