Истинското значение на Смекден – Детска литература / Пробук Адам Рекс


jQuery(function ($) { $("#fullContent iframe[src*=’youtube.com’]").each(function () { var youtubeid, thumbnail = ‘hqdefault’; var matches = $(this).hide().attr("src").match(/[\w\-]{11,}/); if (matches) youtubeid = matches[0]; else return true; $(this).addClass(youtubeid); $(this).wrap(”); $(this).parent(‘div’).prepend(‘Видео‘);
$("div.video-thumb img." + youtubeid).attr({ src: "https://img.youtube.com/vi/" + youtubeid + "/" + thumbnail + ".jpg", }); $("div.video-thumb." + youtubeid).click(function () { var samePlace = $(this).siblings(‘iframe.’ + youtubeid).parent(); $(this).siblings(‘iframe.’ + youtubeid).attr(‘src’, function () { return this.src + ‘?autoplay=1&rel=0&iv_load_policy=3&modestbranding=1’; }).remove().clone().appendTo(samePlace).height(415); $(this).delay(500).hide(0); $(this).siblings(‘iframe.’ + youtubeid).delay(500).show(0); }); }); $(‘html’).on(‘mouseenter’, ‘.video-player img’, function () { $(this).stop().animate({opacity: 0.5}, 250); }).on(‘mouseleave’, ‘.video-player img’, function () { $(this).stop().animate({opacity: 1}, 250); }); });

Чудите се какво пък е това Смекден? Някакъв нов празник, може би? Ще получите отговор, а и нещо много повече, от страниците на тази книга.

Малката Гратюити Тучи (по прякор Тип) има сериозен проблем. Точно на Коледа извънземните от планетата Був нападат Земята начело с капитана си Смек, в чест на когото преименуват Коледа на Смекден, а Земята – в Смекландия. Календарът е пренаписан и дванайсетте месеца стават 3, а хората са изпратени в малки резервати във Флорида.

След като отвличат майка ѝ, Тип е готова на всичко, за да я спаси и същеверемнно да попречи на извънземните да покоряват останалата част от планетата. Дори да се съюзи с един от враговете. Срещата на Тип с необичайното, дружелюбно и доста пакостливо извънземното Джей Ло ще я изпрати на шеметно пътешествие. Заедно с котарака Свинчо, Тип и Джей Ло ще обединят силите си, за да спасят не само себе си, но и целия свят.

Прочетете историята, стояща в основата на анимационния кинохит „У дома”.

„Въпреки че това е книга за деца, възрастните ще открият, че е и сатира за завладяването на чужди култури и народи, която същевременно е забавна. Темпото и ритъмът на тази история я правят перфектна за четене на глас, тъй като е невъзможно да не споделиш чудесните реплики в нея с околните.“
Lisa von Drasek, New York Times

„Кой би предположил, че краят на света би могъл да е толкова смешен? Високооктановата фантазия на Рекс може да бъде наречена „апокалиптична комедия“.
Publishers Weekly

♦ ♦ ♦

Адам Рекс е американски писател и илюстратор на детски книги, носител на наградата „Джак Гоуган“ за илюстрации на научна фантастика за 2005 г. и автор на бестселъра „Франкенщайн прави сандвич”. „Истинското значение на Смекден“ е първият от четирите му издадени досега романа. През 2015 г. ще излезе и продължението му „Смек – президент“. Книгата е филмирана в анимационна версия, озвучена с гласовете на певицата Риана и актьорът Джим Парсънс („Теория за Големия взрив”).

  • Корица:Мека
  • Брой страници:352
  • Вид:Приказки и басни
  • Баркод:9789542928720
  • ISBN:9789542928720
  • Каталожен номер:Probook_504
  • Жанрове:Филмова екранизация
  • Жанрове:Приказки и басни, Филмови истории
  • Препоръчана възраст:6-8 години, 9-12 години