Истината за последните години от живота на Майкъл Джексън – Иън Халпърин

Истината за последните години от живота на Майкъл Джексън

* Какво провокира Майкъл Джексън само седмица преди смъртта си да изрече съдбоносните думи: "Предпочитам да умра. Свършено е с мен!" ?
* Какви са истинските причини за смъртта на Краля на попа?
* Кои са най-ревностно пазените тайни от живота на музикалния гений?
* Каква е истината за последните години от живота на Майкъл Джексън?

Иън Халпърин е роден в Монреал, Канада. Автор е на десет книги, седем от които се превръщат в бестселъри. Сред тях най-широка известност добиват биографията на Селин Дион, двете противоречиви книги за покойния фронтмен на култовата гръндж група "Нирвана", озаглавени съответно "Кой уби Кърт Кобейн?" и "Любов и смърт: Убийството на Кърт Кобейн", написани съвместно с Макс Уолъс, и разбира се, биографията на Краля на попа. Халпърин определя себе си като разследващ журналист, който предпочита да работи под прикритие. Носител е на наградата на списание "Ролинг Стоун" за постижения в областта на разследващата журналистика.
Тази книга е плод на петгодишни задълбочени проучвания и разговори с хора от обкръжението на Майкъл Джексън. Приятели и сътрудници описват трагичната картина на последните месеци от живота на звездата: неговото тежко здравословно състояние, задълбочаваща се емоционална криза, финансовите проблеми и натиска над Джако да приеме предложението за концертите в лондонската зала "O2 Арена".
В резултат на обстойните разследвания човекът, предсказал смъртта на Майкъл Джексън, заключава: Каквото и да покажат крайните резултати от аутопсията, онова, което уби Майкъл Джексън, беше алчността на приближените му. Той несъмнено беше дълбоко изтерзан и самотен човек.
Макар Краля да е мъртъв, музиката му ще живее вечно: Майкъл Джексън с пълно право може да бъде считан за най-талантливия изпълнител на своето поколение. Сега, когато вече го няма, може би е време най-после да загърбим подозренията и да се насладим на музиката.

"Иън Халпърин наистина успява да разнищи историята за последните години от живата на Майкъл Джексън."
Трибют
"Книгата е обективна и изключително интересна. Ако сте почитател на Краля на попа, задължително си я купете."
Стайл Мегъзин
"Книгата е написана много отговорно и със съчувствие."
Дъ Монреал Газет
"Иън Халпърин е великолепен писател."
Джаки Колинс

Автор: Иън Халпърин Език: Български
Категория: Автобиографии и биографии Тегло: 0.654 кг.
Баркод: 9789542608240
Издател: Хермес ISBN: 9789542608240
Брой страници: 376