Испания – Пътеводител National Geographic – Фиона Дънлоп

Испания – Пътеводител National Geographic

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя ИСПАНИЯ, който съдържа:
ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, обстоен преглед на Испания, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.
ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с ваше участие, включително фламенко танци из Севиля, екскурзия в най-голямата пустиня в Европа и готвене на традиционната баска кухня.
ПОДСКАЗАНО, споделени идеи от фотографите, авторите и изследователите на Нешънъл Джиографик, както и от местни експерти за любими интересни места, практически съвети и много други.
ПЕШЕХОДНИ И АВТОМАРШРУТИ с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които „Ла Рамбла“ в Барселона, Гранада, Албаиси, уличките на Толедо, както и обиколка с кола около Кабо де Гата.
МАЛКО ПОЗНАТИ МЕСТА , сред които пуеблос бланкос, Галисия в далечния северозапад, както и лозята на Сиера де Монсант.
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ списък във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.
ВЕЛИКОЛЕПНИ ЦВЕТНИ СНИМКИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, за всички забележителности, улесняващи избора и бързата ориентиция.

Изпълненият със странствания живот на авторката Фиона Дънлоп я отвежда от плажовете на родната ù Австралия до детските и юношеските ù години в Лондон и последващите ù професионални ангажименти в Европа. През 15-те години, които прекарва в Париж, основните ù интереси са свързани с изкуство, преди да се посвети на пътешествията и да започне да пише за тях. Автор е на множество материали за различни международни списания за изкуство и интериорен дизайн, както и за национални вестници (сред които „Обзървър“, „Сънди Телеграф“, „Гардиън“ и „Файненшъл Таймс“). Интересът ù към тропиците и древните култури я отвежда в развиващите се страни, които дълго време проучва, и пише пътеводители за Индия, Индонезия, Сингапур и Малайзия, Виетнам, Мексико, Коста Рика и Южна Африка. Някои от другите ù публикации са „В азиатски стил“ (за азиатския дизайн); „Нови тапас“, книга за традицията на испанските тапас барове; „Кухнята на Медина“ (която разглежда домашната кухня в Северна Африка) и „Да живее революцията!“ – кулинарен пътеводител на Мексико. Редовно посещава къщата си сред маслиновите горички на Андалусия, за да пише сред най-добрите условия, които според нея съчетават sol y sombra (слънце и сянка), без да се броят тапас и ferias.

Автор: Фиона Дънлоп Брой страници: 400
Категория: Пътеводители; Луксозни издания; Туризъм и пътуване Език: Български
Тегло: 0.550 кг.
Издател: Егмонт Баркод: 9789542702184
Дата на издаване: 22.02.2016 ISBN: 9789542702184