Исабел католическата кралица – Кристина Ернандо

Исабел католическата кралица

Кралство Кастилия, 1451 година.

Ражда се инфантата, която с кураж и твърдост преборва дворцовите машинации, задкулисните ходове на съседните кралства и превратностите на съдбата. Заедно с избраника си, краля на Арагон, обединява и управлява испанските земи в името на Бога и за благото на народа.

Исабел е кралицата, поставила основите на испанската държава и дала началото на величието и мощта на империята в модерното време. Повярвала в Колумб и станала владетелка на Америка; поставила си за цел превземането на Гранада и увенчала делото на Реконкистата.

Пословичното й чувство за справедливост и милосърдие е поставено на изпитание при прогонването на евреите и покорените мюсюлмани от испанските земи в името на единството на вярата и нацията.

Това е роман за съдбата на една жена, постигнала величието и познала болката от загубата на много скъпи хора, поела в отвъдното с разочарование и опасение, че делото на живота й е застрашено. Нейният внук, Карл V – император на Свещената Римска империя, превръща Испания в световна сила.

Автор: Кристина Ернандо Брой страници: 424
Категория: Автобиографии и биографии; Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.450 кг.
Издател: Рива Баркод: 9789543204182
Дата на издаване: 03.12.2012 ISBN: 9789543204182