Инверсия на слабоумието – Давид ФоенкиносДавид Фоенкинос е писател и сценарист. Публикувал е няколко романа, между които "Еротичният потенциал на жена ми", "В случай на щастие" и настоящият – "Инверсия на слабоумието". Издателство "Пулсио" за пореден път ви предлага творба на един от най-талантливите млади френски писатели.

В ръце държите историята на Конрад, неистински племенник на Милан Кундера, но истински слабоумник. Докато той става жертва на долни интриги, вие ще присъствате на това, което обикновено наричаме обръщане на ситуацията. Тогава ще се наложи да престанете да се умилявате от съдбата на окаяния творец и да започнете да се тревожите за истинските намерения на двама поляци. Между другото ще научите, че никога не трябва да се купуват сардини с изтекъл срок, но това вие си го знаехте, нали?

"Инверсия на слабоумието" е рядко свеж роман, нещо средно между любовна драма и сюрреалистичен фарс. В него героите се движат в крайни ситуации, които позволяват на най-тъпия от тях да се превърне в един нов Пруст. Или обратното.
Автор Давид Фоенкинос
Издателство Пулсио
ISBN 9789549490220
Година на издаване 2008
Страници 216