Иноваторите – Уолтър Айзъксън

Какво е креативността? Как визионерските идеи стават реалност?

Авторът на официалната биография на Стив Джобс, Уолтър Айзъкс отговаря с:

Иноваторите
Гениите, които изобретиха цифровото бъдеще.

През 2011 Уолтър Айзъксън запозна света с живота на Стив Джобс чрез биографията, която се превърна в глобален феномен и стана една от най-купуваните нехудожествени книги в историята на човечеството. В новия си шедьовър Иноваторите писателят разкрива вълнуващите истории на пионерите на дигиталната революция, без които не биха съществували нито Джобс, нито компютрите и интернет.

Ако искате да научите как се раждат иновациите и как сътрудничеството е свързано с креативността, Иноваторите ще ви завладее!

Книгата ни запознава с вълнуващия живот на пионерите на дигиталната революция, създали компютрите и интернет. Всичко започва с графиня Ада Лъвлейс, дъщерята на лорд Байрон, която става първият програмист още през ХIХ век, и продължава с впечатляващите личности Ванивър Буш, Алан Тюринг, Джон фон Нойман, Джон Ликлайдър, Дъг Енгелбърт, Джон Атанасов, Робърт Нойс, Бил Гейтс, Стив Возняк, Стив Джобс, Тим Бърнърс-Лий, Лари Пейдж…

Как работи умът на гениите?

Авторът увлекателно рисува идейния свят на тези изключителни новатори, сменя умело гледната точка, а дълбокият му личен интерес към темата калейдоскопично разкрива постепенното развитие на 10-те най-съществени иновации на цифровата ера. Книгата надниква в мислите на иноваторите, разкрива защо са толкова изобретателни и показва как способността им да си сътрудничат ги прави още по-успешни.

Иновациите се раждат там, където изкуството докосва науката!

В наши дни иновациите, креативността и съвместната работа са ключът към успеха във всяко начинание, а Иноваторите показва какъв път е извървян, за да се стигне до тази истина. Потопил се за няколко години в житейските истории на тези гениални изобретатели, Айзъксън майсторски разкрива как в екип, където приоритет са познанията, творческият размах и споделянето на идеи, се раждат великите откриватели и артистите на бъдещето.

„Иноваторите” е най-достъпната и най-изчерпателната история на цифровата ера.
Уошингтън Поуст

Това е разказ за ключовите събития на нашата дигитална епоха, разгърнат последователно, ясно, завладяващо – и понеже ярките идеи обикновено се раждат в главите на необичайни личности, у които странностите на характера съпътстват свръхразвития интелект – и по изключително забавен начин.
Гардиън

Айзъксън е съумял да разкаже вдъхновяващата история на дигиталната ера по начин, достъпен за широката публика. Всеки, който използва компютър или някоя от съвременните му разновидности, ще бъде силно впечатлен от тази книга.
Лайбръри Джърнъл

Ако си мислите, че знаете всичко за компютрите, прочетете „Иноваторите”. Изненадите ви очакват на всяка страница.
Хюстън Кроникъл

♦ ♦ ♦

Уолтър Айзъксън е автор на биографиите на Стив Джобс, Айнщайн, Кисинджър и Бенджамин Франклин, а в съавторство с Еван Томас е написал „Мъдрите хора: Шестима приятели и създаденият от тях свят”. Има дългогодишен опит като председател на CNN и отговорен редактор на списание Time, а понастоящем е изпълнителен директор на „Аспен”.
Живее със съпругата си във Вашингтон.

 • Корица:Мека
 • Брой страници:592
 • Общи:Преводна литература
 • Година:2014
 • Преводач:Марин Загорчев, Яна Маркова
 • Националност:Американска
 • Вид:Биографии
 • Баркод:9786191512003
 • ISBN:9786191512003
 • Каталожен номер:SoftPres_1040421
 • Жанрове:История, Компютърна грамотност, Математика, Технологии
 • Размер на продукта:152/234
 • Тегло:900 g