Информатор – Джеймс ГрипандоВ бурната си кариера репортерът от „Маями Трибюн" Майк Постън е отразявал безброй ужасни престъпления. Въпреки това, той се оказва неподготвен за анонимното телефонно обаждане, което ще постави на карта не само кариерата, но и собствения му живот. Непознат мъжки глас му съобщава, че може да го информира предварително за всеки следващ удар на серийния убиец, който тероризира страната от Ню Йорк до Сан Франциско – ще посочи точно: времето, мястото, поредната жертва. Професионалният шанс е изключителен, възможността да бъде спрян убиецът – непреодолимо притегателна. Единственият проблем е, че информаторът иска пари. Страшно много пари. Притискан от жестоката конкуренция във вестника, Майк се колебае. Дали неговият информатор не е самият убиец, или е злият гений, за какъвто се представя? И кой от двата варианта е по-лошият?
Но когато мрачните „предсказания" на информатора се Сбъдват, Майк осъзнава, че всъщност няма избор. И страшната рулетка се завърта с пълна сила…
В трескавото надхитряне с предполагаемия престъпник Майк ще се добере до неподозирани тайни и с ужас ще открие, че се е заел с журналистика от най-смъртоносния жанр. В пъкления пъзел на убиеца е останала само една незапълнена фигурка и тъкмо Майк е разбрал коя е тя…
„За основа на моята работа в Националната Академия на ФБР са използвани десетки книги и филми за психопатични убийци, но малко от тях се издигат до нивото на „ИНФОРМАТОР". Грипандо пише с автентичността на посветен в най-дълбоките тайни на вътрешната политика на Бюрото. „ИНФОРМАТОР" е безкомпромисен трилър – убедителен и остър. Сравнявям го само с „МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА".
Джон Дъглас, бивш шеф на отдел във ФБР и автор на бестселъра от класацията на "Ню Йорк Таймс": „Ловци на умове – поглед отвътре в Елитното звено за разследване на серийни престъпления"
Автор Джеймс Грипандо
Издателство Коала
Година на издаване 2000
Корица Меки корици
Страници 368
Формат 20/13
Език Български