Индиго – Ричард Уебър


Една жестока и фантастична мистерия, заплетена преди векове!

Миналото:
Векове наред ръкописът на Войнич си остава загадка. Изгубеният магически дневник на Карл Густав Юнг съдържа ключа към разкриването й. През 1940 г. в Ориент Експрес Юнг се сблъсква с един от водачите на нацисткото окултно общество “Врил”, който е готов на всичко, за да овладее мощта на ръкописа – ключ към фонтана на младостта.

Настоящето:
Мисията за отстраняването Ал Даджал, хладнокръвен главорез, отговорен за нечуван геноцид, е възложена на майор Броди Девлин и неговата специална част “Омега”. Насред Сирийската пустиня екипът на Девлин се натъква на злокобен експеримент в областта на генното инженерство. В същото време красивата, но корава като камък археоложка д-р Блеър Кели провежда разкопки в Близкия изток. Тя спасява сирачето Уенди от лапите на извратения убиец Ал Даджал. По време на невероятните събития след тяхното бягство става ясно, че Блеър е келтска първожрица, а Уенди – дете с изключителни способности. С помощта на древното познание на друидите Блеър трябва да декодира ръкописа на Войнич. Но шифърът от дневника на Карл Юнг разкрива драматична тайна от детството на Блеър, както и странната й връзка с детето.

За другите това е проклятие… Огледалото на дявола:
След като братът на Блеър е отвлечен в Лондон, археоложката и Девлин се сблъскват с коварна неонацистка конспирация. Индиго децата – Уенди и Изгубените момчета – са затворени и изследвани като уникални екземпляри, основоположници на бъдещата господарска раса. Група безмилостни престъпници напада дръзко Британския музей, за да обсеби ръкописа на Войнич и кристалните черепи, необходими за разгадаването на мистерията. Използвайки Блеър като примамка, Девлин и екипът му се впускат с главата напред в една заплетена преди столетия жестока и фантастична история…

Ричард Уебър бивш служител на американските тайни служби, специален агент под прикритие в отдела, осигуряващ защитата на височайши особи. Принцеса Даяна и принц Чарлз са били под неговата защита… Живее в Далас, Тексас.

Автор Ричард Уебър
Издателство Бард
ISBN 9546550033
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 352