Империята на динозаврите – Вяра Минкова, Тодор Николов

Империята на динозаврите

Динозаврите са най-удивителната животинска група сред богатия свят на миналите геоложки епохи. Властелини на Земята в течение на около 165 млн. години, динозаврите показват зашеметяващо разнообразие от форми, функции и поведение. Те бележат един от върховете в еволюцията на гръбначните животни, макар да се приемат като блестящ неуспех на еволюцията поради масовата си гибел в края на мезозойската ера.
И днес, 65 млн. години след загадъчното им изчезване, динозаврите възбуждат любопитството и интереса на хората като едно от чудесата на еволюцията върху нашата планета. Те излязоха от палеонтоложките музеи и навлязоха в попкултурата, заемайки пространството между реалността, любопитството и фантастиката.
Книгата разказва за произхода, възхода и гибелта на динозаврите – ужасните гущери – чрез тяхната удивителна, драматична и поучителна история.
Книгата е предназначена за широк кръг читатели – ученици, студенти, специалисти и за всички, които се интересуват от "империите" в геоложкото минало на Земята, както и от проблема за кризите в еволюцията и масовите измирания на големи организмови групи в историята на Земята.

Автор: Вяра Минкова; Тодор Николов Брой страници: 180
Категория: Наука и научно-популярна литература; Висше образование Език: Български
Тегло: 0.340 кг.
Издател: Академично издателство "Проф. Марин Дринов" Баркод: 9789543220069
Дата на издаване: 2004 г. ISBN: 9789543220069