Империите на Инд – Алис Албиния

„Жива, задълбочена, особена смесица от пътешествие, приключение и история – увлекателна и възхитителна.“
Проф. Питър Роб

Река Инд извира в Тибет, тече на запад през Индия и на юг през Пакистан. От хилядолетия реката е почитана като божество, от столетия е използвана като средство за имперска експанзия.

Империите на Инд“ повежда читателя срещу течението и назад във времето, за да преброди повече от три хиляди километра земи и над пет хиляди години история.

„Истински значимото постижение на тази книга е, че разкрива непоколебимо и със замах богатото и разнообразно наследство по поречието на река Инд и цялото му страховито великолепиe“.
Guardian

„Впечатляваща и оригинална… По време на пътуването си Албиния се сблъсква с всякакви опасности и понякога смелостта ѝ я тласка към безразсъдство… Но точно такова поведение се очаква от един автор пътешественик“.
Daily Telegraph

„Необичайно сериозна, компетентна, написана с разбиране, разчупваща стереотипите книга… Буквално ме отнесе. „Империите на Инд“ е спиращ дъха дебют от автор на завидно добре изградена, красива проза.“
Уилям Далримпъл, автор на „Nine Lives“

Империите на Инд“ е превъзходна книга, вълнуващо смесване на пътешествие и история в един приковаващ вниманието разказ за приключения и за откривателство… Книгата вдъхновява, а читателите, притежаващи дори искрица от страстта на Албиния към пътешествията, ще усетят порив сами да се впуснат в проучвания“.
Financial Times

„Пътувал съм много в територията, описана тук, но не мога да твърдя, че дори и бегло съм я познавал – не и преди да прочета тази книга. С дебюта си Алис Албиния се нарежда до великите като Ерик Нюби и Колин Търбон. Прозата ѝ е блястяща, забавна, а прозренията й – неизменно дълбоки.“
Фъргъл Кийн

♦ ♦ ♦

Алис Албиния е родена през 1976 г. в Лондон. Следва английска литература в Кеймбридж и история на Южна Азия в Института по ориенталистика и африкански изследвания. Две години работи в Делхи като журналист и редактор. Дебютната ѝ книга „Империите на Инд“ (2008) печели наградата Съмърсет Моъм, наградата за публицистика Джъруд на Кралското литературно дружество, наградата Долман за пътепис и наградата La Toison d’Or du livre d’aventure vécue. „Книгата на Лила“ е първото ѝ белетристично произведение – колоритен и пищен разказ, почерпил щедро от величавата традиция на индийския класически епос.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:496
  • Общи:Преводна литература
  • Година:2015
  • Преводач:Надежда Розова
  • Националност:Английска
  • Баркод:9786191860463
  • ISBN:9786191860463
  • Жанрове:История, Културология, Публицистика, Пътеписи
  • Тегло:1 kg