Иисус: История на просветлението – Дийпак Чопра

Иисус: История на просветлението

Неразказаната история на човека, превърнал се в месия Дипак Чопра ни предлага своето виждане за изключителния живот на Иисус.

Разбулвайки трансформационните "изгубени години", за които Новият завет не разказва, той проследява пътя на Иисус към просветлението, насочен от кротост към борба, от съмнение – към чудеса, и после дори отвъд това – към ролята на дългоочаквания Месия.

Подкрепен от мъдростта и силата на Източната духовна традиция, Дипак Чопра изобразява живота на Христос, както никой не го е правил досега.

Авторът споделя: "Неописаният в Новия завет Иисус в много отношения се оказва най-важният Иисус за съвременността. Стремежът му да намери спасение отеква във всяко сърце… Събитията в повествованието са художествена измислица. Но на по-дълбоко равнище Иисус за мен е реален, защото надзърнах в ума му. Едно мигновено прозрение отговаря на много молитви…"

"Чопра отново съчетава духовността с драматичното сказание, за да вдъхне нов живот на историята, която всички смятаме, че познаваме. Този уникален и интригуващ разказ вдъхновява и същевременно образова.

"Иисус" на Чопра е също толкова покоряващ, колкото и изумителното му повествование за Буда." Тим Кринг

Автор: Дийпак Чопра Брой страници: 256
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.310 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9789544745134
Дата на издаване: 2009 г. ISBN: 9544745130