И това ще мине – Милена Бускетс

И това ще мине

Франсоаз Саган на XXI в.

Литературното откритие на годината.

Международен литературен феномен, издаден в над 30 страни!

Загуба, любов, секс, тъга – роман за цялата палитра от стихии, която ни поднася съдбата!

Бланка неотдавна е загубила майка си – безвъзвратно и завинаги. Обзета от скръб, самота и болка, тя оставя Барселона зад гърба си и дири утеха в лятната семейна къща – дома на хиляди спомени.
Реших да отида за няколко дни в Кадакес. Секс, наркотици и рокендрол. Кой идва с мен?..
Бланка пристига в крайбрежния Кадакес в компанията на децата си, двамата си бивши съпрузи, най-близките си приятелки и с идеята дори да открадне няколко мига с женения си любовник.
Доколкото знам, единственото, от което няма махмурлук и което моментално разсейва спомена за смъртта, е сексът.
Бланка прекарва лято, окъпано в ослепителната средиземноморска светлина, и се отдава на всички забранени удоволствия. И постепенно открива как да бъде отново щастлива и да живее според собствените си правила – точно както майка ѝ би желала…

„И това ще мине” носи духа на древната мъдрост, че всичко – добро и лошо – е временно. Романът бяга от отъпканите пътеки и умело балансира между меланхолията и безгрижието, с което напомня на „Добър ден, тъга”. Заради ефирния тон и фриволната елегантност Милена Бускетс е определяна като Франсоаз Саган на XXI в. Милена не крие, че книгата ѝ е почти автобиографична – чувствена, свежа, откровена, остроумна, леко скандална и дълбоко разчувстваща. Книга, изпълнена с несломимост и никакво намерение за отстъпление пред превратностите на живота.

Автор: Милена Бускетс Брой страници: 176
Категория: Художествена литература; Романтични романи; Бестселъри; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Ера Баркод: 9789543893676
Дата на издаване: 23.11.2015 ISBN: 9789543893676