И сексът е в главата… – Даниъл Еймън

0
(0)

И сексът е в главата…

Всеки иска да знае как да подобри любовния си живот, но малцина от нас разбират съществената роля, която мозъкът играе, за да ни дойде нужното настроение, да изпитаме възбуда от партньора си и да постигнем по-голямо сексуално удовлетворение. Базирана на авангардните изследвания на д-р Даниъл Еймън в областта на практическата невробиология, книгата предлага дванайсет урока, които ще ви помогнат да усъвършенствате любовния си и сексуален живот чрез по-добро разбиране на функциите и работата на мозъка. Изпълнена с практични идеи и информации, книгата:

– Разкрива как разликата между мъжкия и женския мозък се отразява на сексуалните възприятия и влечение.
– Дава научно обяснение защо разделите са толкова болезнени и какво можем да направим, за да облекчим болката от тях.

– Описва сигурни техники как да се справим с разпространени проблеми – депресия, предменструален синдром, синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието, – които могат да се окажат пречка за добрия секс.
– Съветва как да опознаем сетивата си – вкус, осезание, обоняние – и да открием „онова място“.

„И сексът е в главата…“ обяснява всичко, което трябва да знаем за мозъка си по време на любов и страст, и ни показва как да си изградим страстен, здравословен и щастлив сексуален живот.

Д-р Даниъл Дж. Еймън е клиничен невробиолог, психиатър и експерт по мозъчна визуализация, ръководител на световноизвестната клиника „Еймън“. Почетен член е на Американската психиатрична асоциация, автор на бестселъра „Промени мозъка си, промени живота си“.
Д-р Еймън получава обучение по психиатрия в армейския медицински център „Уолтър Рийд“ във Вашингтон. Отличен е с награди за публикации и изследователска дейност от Американската асоциация по психиатрия, армията на Съединените щати и института по психоанализа в Балтимор. Книгите му са издадени в целия свят. Той е автор на много аудио и видео програми. Книгите му са преведени на четиринадесет езика и включват: „Променете мозъка си, променете живота си“, бестселър на „Ню Йорк Таймс“; „Да излекуваме Разстройство с дефицит на вниманието, да излекуваме хардуера на душата, тревожността и депресията“ (в съавторство с д-р Лайза Рут), „Как да се предпазим от Алцхаймер“ (в съавторство с д-р Уилям Шанкъл) и „Как да превърнем добрия мозък в страхотен“. Последната беше избрана за една от най-добрите книги на 2005 г. от Amazon.com и е носител на престижната награда „Иърфоунс“ за аудио-книга. Заедно с Юнайтед Парамаунт Нетуърк и Лийза Гибънс д-р Еймън помага за създаването на „Истината за пиенето“ – шоу за алкохолно възпитание на тийнейджърите, което е носител на наградата „Еми“ в раздела „най-добро образователно телевизионно шоу“.

Д-р Еймън е участвал в шоу-програмите „Днес“, „Дъ вю“, „Ранното шоу“, „48 часа“ на телевизиите CNN и HBO, както и в много други телевизионни и радио програми. Публикува месечна колонка в списание „Менс хелт мегъзин“, озаглавена „Проверка на главата“.

Автор: Даниъл Еймън Брой страници: 284
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.360 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9789543216666
Дата на издаване: 25.02.2010 ISBN: 9789543216666

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.