ХРОНИКА НА РУСКИТЕ ЦАРЕ. Летопис на владетелите на имперска Русия – Дейвид Уорнс

0
(0)

Хроника на руските царе обхваща периода от края на XV до началото на XX век и представя известни и позабравени владетели в жива поредица от биографични портрети. Открийте фактите, изградили репутацията на Иван Грозни, чието царуване е изпълнено с терор, невиждан в руската история до Сталин, на Петър Велики, динамичния реформатор и модернизатор, или на Екатерина Велика, решителната млада германска принцеса, узурпирала властта, забележителна с увлечението си по идеите на Просвещението и с колоритния си личен живот, както и на последния цар Николай II, слабохарактерен владетел в период на драматични за страната промени. По-малко известните, ала също толкова интересни владетели, като благочестивия, но болнав Фьодор I, добросърдечния и избухлив Алексей Михайлович и императрица Анна, с вкуса є към жестоките шеги, допълват картината.

Хроника на руските царе разглежда основни въпроси на руската история: Как малкото Московско княжество се превръща в огромна империя, прости- раща се от Балтийско море до Тихия океан? Каква роля играе Православната църква във възхода на самодържавието? И защо в Русия се развиват политически и социални институции, толкова различни от тези в Западна Европа?

С подробните си хронологични таблици, фактология, цитати и изключителни илюстрации Хроника на руските царе е увлекателен разказ и изчерпателен справочник за една могъща империя и цивилизация с огромно влияние върху историята на Европа и света.

Автор Дейвид Уорнс
Издателство Рива
ISBN 9780543203604
Година на издаване 2011
Корица твърди корици
Страници 224
Формат 20.00×26.00
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.