Храната: Чудодейно лекарство – Джийн Карпър

Храната: Чудодейно лекарство

Изумителната способност на храната, дарена ни от природата да предотвратява симптоми и здравословни проблеми

"Храната: Чудодейно лекарство" не е само полезна книга и удивително изчерпателен справочник, въпреки че стопроцентово притежава тези ценни характеристики. Нейната несравнима практическа стойност е доказателство, че човек може да превърне богатата информация за качеството на храната, предоставена ни от природата, в поле на собствени здравословни решения. За милиардите клетки, които изграждат човешкия организъм, храненето не е нещо тривиално, а неспирен процес на общуване с природата, който води след себе си живота или смъртта.
Книгата изследва забележителната способност на храната да ръководи биохимичните събития на клетъчно ниво, където започва и свършва всичко, свързано с нашето здраве. Новите научни открития неоспоримо потвърждават традиционните представи за огромното значение на хранителните навици и хранителния режим върху перспективите за здраве и дълголетие. "Храната: Чудодейно лекарство" хвърля здрав мост между вековната мъдрост и постиженията на науката, като предоставя изключителна възможност сами да влияем върху здравето си и да избягваме тоталната зависимост от фармацевтичните препарати. Защото макар лекарствата, сътворени в лабораториите, в много случаи да са безусловно необходими, природата си остава най-стария и най-велик фармацевт, източник на безброй малки и големи чудеса на здравето.

Джийн Карпър е безспорен авторитет по въпросите на връзката между здравето и храненето. Автор е на двадесет и четири книги, на безброй статии в реномирани издания в САЩ, препечатвани и цитирани в цял свят. Награждавана е като кореспондент на Си Ен Ен по медицинските въпроси.
Успехът на нейните книги се дължи на способността є точно да превежда смисъла на фундаменталните научни открития и изследвания за качествата на храните на езика на всекидневието и да помага на всеки човек да опознае и да се възползва максимално от техните „фармацевтични“ свойства.
Джийн Карпър живее във Вашингтон и Флорида.

Автор: Джийн Карпър Брой страници: 768
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.514 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9789544741136
Дата на издаване: 2011 г. ISBN: 9544741135