Хитлер и тайните общества – Филип Валод

Книгата "Хитлер и тайните общества" ще ни обясни как младежът Адолф Шикългрубер, провалил се на всички изпити, войникът, недостигнал чин, по-висок от ефрейтор, се превръща във Фюрера, личност, обожавана от 60-милиона души? Кой всъщност е сътворил Хитлер?

Филип Валод ще се опита да ни даде отговори, част от които се съдържат във връзките му с различни окултни общества. Като млад художник във Виена той става член на Ордена на Новия храм, а след Първата световна война се присъединява към Обществото "Туле". Това е формирование с характер на ложа, в чиито идеи са съчетани националистични предвоенни традиции от пангерманистичните кръгове с окултно-езически расистки схващания, които намират израз най-вече в антирепубликанска и антисемитска пропаганда. Хитлер дори вярвал, че в Исландия живеели наследници на германските племена и че са се запазили потомци на най-чистата арийска раса, която трябвало да управлява света.

И макар че след като става канцлер на Третия райх, Хитлер се избавя от по-раншните си наставници начело с Дитрих Екарт, и дори през 1937 г. забранява тайните общества, той все пак продължава да се допитва до астролози и магове,чиито предсказания влияят на политическите му решения.

Автор Филип Валод
Издателство Фама
ISBN 9789545974137
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 224
Формат 140X210 мм
Език Български