Хитлер и тайните общества – Филип Валод

0
(0)

Книгата "Хитлер и тайните общества" ще ни обясни как младежът Адолф Шикългрубер, провалил се на всички изпити, войникът, недостигнал чин, по-висок от ефрейтор, се превръща във Фюрера, личност, обожавана от 60-милиона души? Кой всъщност е сътворил Хитлер?

Филип Валод ще се опита да ни даде отговори, част от които се съдържат във връзките му с различни окултни общества. Като млад художник във Виена той става член на Ордена на Новия храм, а след Първата световна война се присъединява към Обществото "Туле". Това е формирование с характер на ложа, в чиито идеи са съчетани националистични предвоенни традиции от пангерманистичните кръгове с окултно-езически расистки схващания, които намират израз най-вече в антирепубликанска и антисемитска пропаганда. Хитлер дори вярвал, че в Исландия живеели наследници на германските племена и че са се запазили потомци на най-чистата арийска раса, която трябвало да управлява света.

И макар че след като става канцлер на Третия райх, Хитлер се избавя от по-раншните си наставници начело с Дитрих Екарт, и дори през 1937 г. забранява тайните общества, той все пак продължава да се допитва до астролози и магове,чиито предсказания влияят на политическите му решения.

Автор Филип Валод
Издателство Фама
ISBN 9789545974137
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 224
Формат 140X210 мм
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.